Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Driver: San Fransisco olvasói teszt

2012.03.20

 Driver San Fransisco

 A történet a következő: két rendőr üldözi a város rosszfiúit (már a  játék elején egy  hosszú üldözéssel kezdünk) persze azt hisszük, hogy sikerül már az elején elkapnunk őket, de úgy folytatódik tovább a történet, hogy újra kiszabadul és a játék végén elkapjuk újra. Már az elején kómába esik főhősünk, ez úgy történt, hogy üldözésnél bele  ütköztünk egy pár autóba és oldalból egy kamion belénk jött.

 

driver.jpg

 

Onnantól fogva úgy zajlik a játék mintha szellemek lennénk. Ez nem olyan mint a GTA-4 vagy bármelyik Grand Theft Auto rész, itt nem lehet kiszállni az autóból. Itt megnyomod az A gombot és mint egy szellem át rakhatod magad bármilyen autóba. De vigyázzunk azért!

A játék lényege: a sárgán jelölt küldetéseket kell leginkább megcsinálni és elvégeztél egy megadott mennyiségű küldetést úgy kapod a város részeket és a járműveket. A pályákon a roszfiúkat kell elkapni és ők majd újabb nyomot adnak hogy hol lehet a főgonosz akit Jericho-nak hívnak. A Driver: San Francisco alapfelállása meglehetősen egyszerű,  de élvezetes. Marad a hagyományos recept, tehát nem kell kiszállnunk az autóból, mindenféle erőltetett TPS-szegmenst végigszenvedve. Bár le van írva, hogy a játék nem lineáris mederben zajlik, a sztori mód túlságosan is kötött, ennek ellenére számos mellékküldetést, kihívást és versenyt teljesíthetünk az amúgy tökre kidolgozott városban utazgatva. Minden látványos megmozdulásért, vezetési bravúrért pontokat kapunk, amikkel frissítéseket és új verdákat vásárolhatunk, melyek nem mellékesen licencelt és törhető példányok (mindazok, akik érzékenyek erre, bizonyára jó néven veszik majd). Nem is akartunk kibújni a volán mögül, maga a vezetési mechanika még egy velejéig arcade játék esetében is több, mint amit elvárnánk. Kell egy kis idő, amíg megszokja az ember, de utána már nincs megállás: tényleg van súlya, lendülete az autóknak, ha mesteri szinten akarjuk űzni, jó pár játékóránk rá fog menni. 

 

 

 

driver-1.jpg

 

 

 

Bár a küldetések sokszínűségéért mindenképpen dicséret illetné a készítőket, számos élvezetes szituációba csöppenünk, ahol a gyorsaság, s a mesteri manőverek sikerünk kulcsai. Van itt minden: üldözés, ellenfelek leabálása, bármi, ami a témától elvárható. Az már nem mindegy, hogy számos alkalommal csöppenünk frusztráló helyzetekbe, úgy látszik nem sikerült az utóbbi Driverekben tapasztalt minden hibát kijavítani. Egyik legkényelmetlenebb, hogy a nehézségi szint meglehetősen kicsapongó. Akadnak egyszerűen abszolválható és dögnehéz missziók,  s jelen vannak a játékipar egyik rákfenéjének minősülő időre menő küldetések is. Nem szeretjük azt, ahol a visszaszámláló kíméletlenül ketyeg és csupán pár méteren áll vagy bukik minden. Máskor pedig egész San Francisco rendőrsége lohol utánunk, mi pedig vagy álljuk a sarat, vagy nem, vagy szerencsénk van, vagy nincs. Persze az ellenfelet látványosan belepasszírozhatjuk a falba, vagy a szembejövő forgalomba, de néha mi vagyunk az elszenvedők: a törés nem csupán esztétikai sallang, hanem drámaian lassítja a sebességünket is. Később ezek a réveteg pillanatok egyre csak súlyosbodnak, és egyetlen misszión belül össze is adódnak, látszólag minden elem ellenünk dolgozik. Így aztán jópárszor újrakezdjük az adott, akár fél óráig is elhúzódó missziót, mígnem végül megunjuk, dühösen kilépünk a játékból, és az olyan jól felépített élmény pillanatok a porba hullanak.

 

driver-1.jpg

 

Grafika kitűnően jó főleg a kocsikon lehet látni aki már  látta az üldözéseket kitűnőek. Néhol helyeztek el úgratókat is. Sok fajta autók vannak a játékban Pl:Hammer Lotusz, Sevrolet, Porsche...  irányitásuk az én szememben kitűnően jól lettek megoldva. Nem túl bonyolult az irányításuk sőt könnyű. Kocsikra vissza térve itt lehetséges autót venni és úgy tudsz gyűjteni hogy üldözöl vagy üldöztetted magad vagy mint mondtam néhol van ugrató és látványos ugratást hajtasz végre, vagy küldetéseket csinálsz. A pályák nagyon nehezek, de vannak igen jók is. Többféle nézetek vannak. Van amikor úgy nézzük az autót mintha egy ugratást néznénk, van belső nézet is, de néhányat vásárolni kell. 

Összeségében nekem nagyon bejött a játék. Minden grafika, történet csak kár hogy ha minden küldetést elvégzel hamar megunod.

Snek                                                                                                                              90%

 Ha te is szeretnél tesztet írni az oldalunkra, akkor írj egy legalább 1000-1500 karakterből álló olyan tesztet, amiről mi még nem írtunk! Küldd el az x360tesztek@citromail.hu-ra! A teszted végére írd az értékelésedet és a Nicknevedet! Mellőzzétek a smilekat, a spoilereket és a csúnya szavakat a cikketekből! Sok sikert!