Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Call of Duty: Modern Warfare 3 olvasói teszt

2012.05.09

 Őszintén be kell vallanom, hogy nem vagyok CoD fanboy. Eddig csak az első MW epizóddal játszottam, de azzal is csak hébe hóba multizgattam. Nézegettem november környékén a kritikákat, és csodálkoztam hogy a legújabb felvonást, az MW3-at mennyire felpontozták. Április elején elhatároztam magam, hogy megveszem a játékot. A single playerrel kezdtem. Lássuk!

Nos a kampány közvetlenül ott veszi fel a fonalat, ahol az MW2 letette azt. Price, és kicsiny csapata ismét Makarovot üldözi, aki ezúttal elrabolja a Vorchevsky elnököt, és lányát. A sztori során több karakter bőrébe bújhatunk - legtöbbször, a Price csapatába újoncként csatlakozó orosz Yuri, és a Delta Force katonája, Frost szemével láthatjuk az eseményeket. De előfordulnak kitérések, pl. van hogy az elnök egy őrét személyisítjük meg, és a játék legvégén, az ikonikus Price bőrébe bújhatunk. Apropó Price! Olyan badass, fröcsögő állatot csináltak belőle, hogy élmény az ilyesfajta főszereplő! Epikus lazasággal nyúl mindenhez, és az, amit a játék legutolsó jelenetében tesz, több mint vagány. A történet próbál csavarni, ami sikerül is neki. És sajnos valaki(k)től el is kell búcsúznunk...

 

aeb6d314fb56fc3074c1cf97a176a3c5-6.nphd.jpg

A kampány lezárása pedig jó. Se nem több, se nem kevesebb. Ezt jobban nem lehetett lezárni. Ami a kampányban feltűnt, hogy biza' a játék egy pixelnyit sem fejlődöt az MW2 óta, és ez eléggé zavaró. Illetve ha tovább akarok szőrszált hasogatni, elmondaná valaki hogy társaink miért nem ölnek embert olyan intenzivitással mint mi? Illetve a sztoriban van valaki, akivel a történet nem foglalkozik a játék végétől. Nem fogom el spoilerezni, de vele lehetne folytatni akár egy Modern Warfare 4-et is.

Ha kiélveztük a sztori végén lepörgő stáblistát, a játék felkínálja hogy menjünk Spec Ops-ozni. Bár én nem ezt tettem, kötelességemnek érzem hogy szóljak róla pár szót. Az Infinity Ward válaszol a Treyarch féle zombira, egy katonák; terroristák elleni survival módozattal. Vásárolgathatjuk a fegyvereket, eszközöket, és a többi. Nekem egy kérdésem van ezzel kapcsolatban: Mi a teve takonyért nem lehet ezt a játék módot 4-en?

 

 

call-of-duty-modern-warfare-3-screenshot-625x325.jpg

Illetve ott van a Spec Ops másik részlege, a co-op küldetések. Ezek kifejezetten jók lettek, mind-e mellett még változatosak is. Előfordul hogy a kampány küldetéseit játszuk, más szemszögből, de van, hogy új missziót kapunk kezünk alá. Két ember összedolgozása nagyon megtudja dobni a játék hangulatát, ráadásul Veteran fokozaton szükség is lesz arra a jó pár beleölt órára.

Végül pedig ott van a multiplayer. Aki nézegetett már róla kritikát, vagy éppenséggel hallotta hogy a szomszéd Mariska néni üvöltözte, ennek a játéknak bizony a többjátékos kaland az erőssége. Vissza hozzák a zombizást, gun play-t, illetve két új játékmódot is. Egyike, a Team Defender, ami a személyes kedvencem - Itt team deathmatch-ről van szó, miközben a pályán fellehet szedni egy zászlót. Amíg ez az egyik csapat birtokában van, azok ölése mindig duplát ér. A másik pedig a Kill Confirmed, melynek lényege, hogy megölt ellenfelek még nem számítanak pontnak, fel kell szednünk gigantikus csernobili dögcédulájukat, hogy csapatunkat segítsük pontokkal. Ezt én azoknak ajánlom, akik nem szeretik a camper-eket, ugyanis itt nem igazán lesz mesterlövészkedés.

 

 

call-of-duty-modern-warfare-3-810873.jpg

Illetve a multiplayer szerkesztési lehetőségeiről már ne is beszéljünk: a fegyvereink mostmár külön fejlődnek, rengeteg új rászerelhető kütyüt kapunk, illetve megjelennek a point streakek is. Ami annyit tesz, hogy mostmár nem 'xy' ölésért kapunk behívható segítséget/támadást, hanem asszisztálással is, illetve minden olyan egyéb tevékenységgel, ami segíti csapatunkat. 80 szint van ezúttal, és 15 prestige szint, így aki komolyan végig akarja vinni a játékot, annak bizony fel kell kötnie a gatyáját.

Így a végére mit mondjak? A legegyszerűbb az lesz, ha zárszóként a Battlefield 3-hoz hasonlítom, ezt pedig egy szóval letudom rendezni: Jobb. Higyjétek el, nem a fanboy beszél belőlem, mert nem vagyok az. De a BF3 nem bír annyi tartalommal - mind mennyiségileg, mind minőségileg - mint az MW3. A grafikával vannak gondok, illetve az újoncok megszenvednek vele mire sorra osztják a fejlövésekeet. Viszont erre szoktam mondani: Nem mestermű, de az biztos hogy generációnk egyik meghatározó játéka. Én megyek is folytatni online kalandjaimat...

90% Dante

 Armax MW3 tesztje