Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Assassin's Creed Brotherhood olvasói teszt

2012.05.09

 

A bérgyilkos visszatér.
 
 
Ac fanatikusok tolongtak decemberben a konzolboltok előtt a fehér csukjás egyén megszerzése céljából. Az Assassins's Creed 2 befejezése előtt az Ubisoft már bejelentette, hogy lesz Brotherhood
névre hallgató, nem történet a folytatásának betudható rész. Sajnos ezt a kis kiegészítő történetet én csak hónapokkal később kaphattam kézhez. Nem sokat vaciláltam, hogy melyik platformra vegyem meg így helyből az xbox 360-as verziót rendeltem meg. A fekete dobozkám most sem vallott kudarcot, ahogy az ubisoft sem. Az első bemutató videóban láthatjuk önmagunkat ahogy a közismertebb nevén csak Animusként emlegetett gépezetből kiszállunk és néhány társunkkal együtt meglépünk 2012-ben Desmond bőrébe bújva. A következő jelenetet már saját kezünkből, Eziot irányítva juthatunk túl az akadályokon. Ugrálunk, falakon mászunk, katonákat gyilkolunk.
 

acb_hero.jpg

Az Ubisoft ismét nagyot alakított! Az 1499 decemberi Róma tárul szemünk elé madártávlatból és fel tűnik a cím gyanánt szolgáló felirat is. Az egész történet alatt egyik izgalomból a másikba vethetjük magunkat. Egyszer tankot robbantunk másszor a Borgia katonáit tizedeljük és mindeközben újra építjük Róma gyönyörű városát, és ezt a szépséget még inkább gyönyörűbbé teszi a frenetikus grafika! Bár az előbbi részekkel nem játszottom, de a történet zseniális!Az erdeti történeti szálat megszakítva több érdekes, külön történeti szálat fedezhetünk fel, többek között (spoiler) Ezio szerelmének és fiatalkori énjének titkát deríthetjük ki. A történetre és annak változatosságára való tekintettel 10-ből 10 pontot adok neki. Kitérve a grafikára: gyönyörű. A házak aquaduktok, erődítmények, romok és alagutak mind-mind egy az egyig gyönyörűen festenek az xbox és a Full HD tv kontaktusában. Ez a szépség a füstbombákra és ruházatokra, fegyverekre is kiterjed. Egy hibát viszont mégis találtam. Ahogy gyorsan közeledünk egy tereptárgyhoz (fák és bokrok) azok alkalom adtán előtűnhetnek a semmiből,ahogy egyes katonák is. Ezen kívül sokszor tapasztalható (főleg az aquadukt oszlopainál) , hogy a repedések a csak a közeledés hatására tűnnek elő. Ezért a hibáért erre csak 8,5 pontot adhatok neki, mivel egy ilyen kaliberű játéknál szerintem nem engedhető meg ilyen hiba a modern grafikai motorban.
 

assassins-creed-brotherhood-20101017102243981.jpg

Irányítás. Mivel én az xbox-os verzióval játszottam nagyon jónak találtam a különböző cselekménygombok elrendezését és azok játék beli alkalmazását. Az egyetlen talán kissé nehezebben irányítható terület az inventory ahol a harc közben nehéz lehet a megfelelő szerszámot gyorsan kiválasztani. Az irányítással ezen a nehézségen kívül nincs is gond. Én kicsit azért hiányolom a nehezebb, 2-nél több billentyűt tartalmazó algoritmusokat, ezért az irányításra 9 pontot adok. A hang szempontjából, nagyon szép és a jelenethez, korhoz illő zenéket hallhatunk, csak keveset. A zene szép, a hangeffektek jók ,csak kevés. Egy idő után kissé monotonná válik,hogy minden torony felrobbantásakor ugyan az a zene fogad minket. Az effektek viszont egy másik, külsőnézetes akciójátékhoz képest nagyon jók. Ezért erre 9 pontot adnék. Elsőként ebben a részben, kidolgoztak egy multiplayer módozatot is aminek a lényeg a következő: Üldözőből lesz üldözött. Feladatunk valakit megölni a tömegből akit a szerencse nekünk jelölt ám ezt az Npc-k nagyon megnehezítik,illetve aki(k) ránk vadászik/nak. Az elképesztő élményt nyújtó többjátékos módra 10-ből 10 pontot adok.
 

assassins-creed-brotherhood_screenshot_20100615092513_original.jpg

Összegezve: Ez egy nagyon jó játék kisebb nagyobb hibákkal ami többnyire elfogadható. Éppen ezért bárkinek ajánlom aki szereti a külsőnézetes akciójátékokat egy kis kultúrával fűszerezve.
 
 
                                                        93%                        Mateusz_rex