Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


WWE'12 teszt

2011.12.12

WWE'12


John Cena, Randy Orton, Sin Cara, CM Punk. Ez csak pár név arról a listáról, amin a kedvenc pankrátoraim vannak. Mivel imádom ezt az akrobatikus bunyót természetesnek vettem, hogy megvegyem a WWE'12-őt amitől nagyon sok jót vártam. Ebben a tesztben leírom, megkaptam-e.

randy.jpg


Amikor elindítottam a játékot rögtön szembetűnt, hogy miközben a nagyon nehezen átlátható menüben barangolunk, nem kapunk zenei aláfestést. Ezt én a 2011-esben nagyon szerettem, nem értem mi értelme volt ennek a  "néma" menünek. Egyből a játék "kampányával", a Wrestlemania-val kezdtem. Itt értek a meglepetések. A grafika (szerintem) sokat fejlődött a hangokkal egyetemben. A tűz már végre nem úgy néz ki mintha papírra festették volna óvodás gyerekek és a hangzás is kiváló. Figyeltek arra, hogy egy hatalmas arénában játszódik minden, ami viszont igencsak visszhangzik. Nem lehet viszont karaktert választanunk. Sheamus-szel kezdjük, aztán Triple H-val folytatjuk és így tovább. Végre kisebb hangsúlyt fektettek rá és háttérbe szorították azokat a béna sztorikat, és járkálnunk se kell többé olyan sokat mint korábban. Nem az van, hogy órákat könyörgünk a fő írányítónak, hogy adjon egy meccset, hanem pörög a játék és jönnek a meccsek. Ha már a meccseknél tartunk, a verekedés nekem mintha kicsit fejlődött volna, bár nem tudom miben. Fontos megemlítenem az új irányítást amit nem nehéz újra gyakorolni csak nem látom értelmét. Nagyon sok új irányítható karakter van: Sin Cara, Alberto Del Rio, Michael Cole(!), Jim Ross...stb. És akkor nem maradhat ki a fekete leves.

wwe.jpg


A játék teljes egészében hasonlít a Smackdown vs. RAW 2011-re, csak más a menüje és a Wrestlemania. Belekerült egy Ring creator, ahol kedvünkre alakíthatjuk át a ringet, de csak vizuális értelemben(a formát nem lehet változtatni). Ennek semmi értelme nincsen! Semmire sem jó! Felesleges! A karakter kreáló meg magában förtelem, abban az értelemben, hogy teljesen ugyan olyan ruhák vannak mint az előző részben. Még csak az alap kostümök sem változtak. Mit csináltak 1 évig!? Mellesleg a bíró még mindig útban van... Mindig! Éppen ütném az ellenfelet és beugrik közénk, mintha csak a fiát védené. Viszont végre eltűnt az az idegesítő tényező, hogy a Tag Team meccsekben ha két vállra fektetjük az ellenfelet mindig bejön a társa segíteni. Mostmár végre nyugton marad és elfogadja, hogy veszít. A Wrestlemania-hoz még annyit fűznék hozzá, hogy amikor egy szupersztár bejön mindig akadozik a kép a belépőnél és akkor hibák vannak, hogy bejön mondjuk Edge és Big Show zenéjét rakják be. Ezért nem vonok le pontot, de az arcmimikák sem változtak. Van a csukott száj, a nyitott száj, a széles vigyor és a csúnyán nézés. A mosolygáshoz még annyit csatolnék, hogy egyszer se láttam Mark Henry-t úgy bejönni az arénába, vagy úgy befejezni egy meccset, hogy közben mosolyog mint egy csecsemő.


Mivel az előző részről nem írtam tesztet, leírok pár fontos dolgot: Az Universe módban egy kiválasztott vagy egy kreált szupersztárral/dívával kell öveket nyerni és védeni. Creator módban lehet pankrátort kreálnunk, felöltöztetnünk majd ütéseket kell választanunk nekik. Ugyanitt kreálhatjuk a finishereiket (legerősebb ütés, csak hosszú bunyó után hasznáhatjuk) és rakhatjuk őket össze más pankrátorokkal Tag Team csapatba, hogy a Tag Team övre is esélyesek legyünk. Felsorolok pár meccslehetőséget is, hátha kedvetek lesz kipróbálni, esetleg megvenni. Normal match: itt feladással, két vállra fektetéssel vagy DQ, azaz kitiltással lehet nyerni. Itt nem lehet tárgyakat fegyvernek használni és maximum addig lehetsz kint a ringből, amíg a bíró 10-ig nem számol. Ennek ellentéte az Extreme Rules match, itt mindent szabad. A Tag Team match-ben egy vagy több csapattársaddal együtt vagy ugyanannyi ellenféllel szemben, de egyszerre csak egy ember lehet a csapatból a ringben, pacsizással lehet cserélni. A Tornado Tag match-ben is együtt vagytok, de mindenki egyszerre van a ringben. Végül (még sok van de csak ennyit írok le) a Steel Cage match. Itt egy ketrec van közvetlen a ring köré építve és nincsen teteje. Úgy nyerhetsz, ha két vállra fektetsz, feladásra kényszerítesz vagy kiszöksz a ketrecből.

Nagyon vártam a WWE'12 játékot, de a kevés újítás miatt nem adhatok rá sok pontot. Ha nincs meg az előző rész, akkor ez egy nagyon jó választás (kb. 85%) muszáj megvenned mert más, mint a többi ilyen jellegű játék. Nagyon sokféle ütés és azok kombinációjának tárháza áll rendelkezésedre, saját embert kreálhatsz amivel öveket nyerhetsz és védhetsz meg. Ja! És mostmár Michael Cole-t is verheted kedvedre!
Pozitív:

+ igazi pankráció élmény          +szebb grafika és jobb hangok

+ sok új karakter                        

Negatív:

- semmi újítás                              - béna mimikák

-bugok
72%                                                                                                                                                                                       Armax