Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Saints Row: The Third teszt

2011.12.29

Saints Row: The Third

 

Sziasztok kis idő elmúltával, a szép és kellemes karácsony után, újra jelenkezek egy elég erős és őrülten vicces játékkal, amely nem más mint a Saints Row: The Third. A Saints Row a GTA egyik legerősebb ellenfele, amely az én szememben még jobb is mint a GTA, és hogy miért az a teszt végére kiderül.

A játék egy olyasmi jövő és jelen kor keverékében játszódik. Mivel a város egyértelműen a mai kor pompáit viseli, de az ellenfelek és néhány küldetés meg már a jövő elképzeléseit tartja szemelőt. Gondolok itt lézer fegyveres katonákra, sugár repülőre (amelynek sugár fegyvere van) és stb. A jövőről még annyit, hogy a Tron filmben lévő világ mása ebben a játékban is helyet kap persze kicsit bolondosan de az csak javít az alapból is szuper játékon.

Minden előtt térjünk ki az ellenfelekre. Az ellenfelek 3 csapatra tagolódnak. Az első csapat amivel találkozunk a játék elején az a Syndicate. Az első pár órában se okoz sok bajlódást nekünk a csapat, de a vége felé pár másodperc alatt elintézzük őket. A Syndicate csapat után két csapat is felbukkan a ,,Tronosok” és a ,,Zöldek” ( én már csak így nevezem őket ). A Tronosok a Syndicate-hoz hasonlóan elég könnyű ellenfél, nem úgy mint a Zöldek. Na azok nagyon brutálisak már 3-mas körözés után is mivel nem csak gépfegyverrel lőnek, hanem gránátvetőkkel próbálnak minket meggátolni. Persze ha az ember ügyes és van egy csomó jó kis fegyvere, máris könnyebb dolgunk van. Az én meglátásom szerint a rendőröket és a STAG katonákat is ide sorolnám, mivel ha bajt csinálunk, vagy a vége felé már egy kisebb koccanás után is lőnek ránk. A STAG-ról azt kell tudni, hogy a játék két-harmada után nehezítik meg a dolgunkat, lézerfegyverekkel és mindenféle modern járművel.

A Saints Row 3-ról még azt kell tudni, hogy a játék legerősebb oldalát a küldetések jelentik. Ezt azért mondom mert a Saints Row 3-nak a küldetései egyszerűen fergetegesek. Folyamatos akció és őrülten röhejes dolgok. Az őrült részét úgy kell érteni mint például amikor meztelenül kell harcolnunk és a gépeket feltörnünk. Meg amikor például bemegyünk a Tron világba és WC kinézettel kell megállítanunk a gonoszt. Erre azt mondják a nagy gamerek, hogy ez milyen hülyeség, mert őrült küldetések vannak benne már is rossz egy játék. Ez igaz, de a küldetések élvezeti skálája folyamatosan a max-on van, azért az szerintem egy játéknál elég fontos és maximálisan pozitív dolog. Engem nem érdekel, hogy hülyeség ez a játék, ilyen és így is jó.

Az elején mondtam, hogy szerintem jobb a Saints Row mint a GTA. Én nem játszottam az első kettővel, de hogy a harmadik rész teljesen felülmúlja az tuti. Például a GTA 4 monoton küldetéseit, az egyszer biztos. Ez szó szerint a GTA 4 ellentéte, mivel a Saints Row 3 folyamatos izgalmat ad, addig a GTA egy csomó unalmas küldetést. De most ezt hagyjuk, mivel ez a Saints Row 3 teszt nem pedig a GTA 4.

A fő küldetések mellet vannak mini küldetések, amelyek inkább csak olyan élvezetes kis feladatok pl. A Tron motorral lévő akadályok kikerülése, tankkal lévő pusztítás a városban és stb.. Ezek nem csak pénz és tapasztalat gyűjtésre jók, hanem területek elfoglalására is alkalmasak. Ezekben a mini küldetésekben három nehézség van Easy, Medium és Hard. Nekem személy szerint nagyon tetszettek ezek is.

A sima és a mini küldetések mellet van meg egy Saints Book is, amellyel például elindíthatjuk egy ember meggyilkolását vagy más-más jármű ellopását, ez nem csak az élvezet és játék hosszabbításra jó, hanem ez is ad pénzt meg tapasztalati pontokat. A Saints Row 3-ban lévő tapasztalati pontokat külön fajta képességek kinyitására tudjuk használni, mint pl. jobb sebzés, több élet és stb. Nem csak a játék hosszabbítására jó, hanem ez is ad pénzt meg tapasztalat pontokat.

A játékban vannak különféle banda táborok amiket ha elpusztítunk, megkapjuk azt a körzetet vagyis miénk a terület. Ezeket azért elég könnyű elpusztítani csak az a baj, hogy utána elkezd körözni a banda. A játékban még vannak gyűjthető dolgok is, amelyeket azért elég nehéz megtalálni.

A sima kampány mellet van még whored mód és co-op kampány, amely plusz mókát ad nekünk. Így, hogy mindent elmondtam jöjjön az összegzés.

Végül is ez a játék fantasztikus. Egy fontos dolgot betart, a folyamatos élvezet pumpálását , nem azt mondom, hogy tökéletes játék mert vannak benne hibák és a mesterséges intelligencia sem remekel, sőt a grafika is inkább csak megállja a helyét. De egy biztos, aki szerette vagy imádta a GTA-t az ezt le se fogja tudni rakni. Az én pontszámom...

 

90 %

Bocitej

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.