Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rayman: Origins teszt

2011.12.31

 

Rayman: Origins

 

Emlékszem, amikor kiskoromban megkaptam az első Rayman játékomat (nem tudom mi volt a neve), nagyon tetszett. Viszont nem éppen ezért vásároltam meg az Origins névre keresztelt részt, hanem azért mert nagyon izgalmasnak és mókásnak tűnt. Mondták, hogy eladás területén nem sikeres de én így is meg akartam szerezni. A 2D-s játékmenet és a kézzel rajzolt grafika lenyűgözött a játékmenet videókban. Na de nem kezdek el mindent leírni az első bekezdésben, hiszen ez csak a bevezető úgyhogy kezdjük is el!

 

ray2.jpg


A történet nagyon egyszerű (biztosan, hogy a kicsik is értsék): Rayman és a barátai éppen az Álmok Mezején alszanak(mi mást csinálnának az Álmok Mezején, nem?). Igen ám, de túl hangosan horkolnak, így a mellettük lévő odúban élő lények megharagszanak és bebörtönöznek. Az első pályát úgy kezdjük, hogy ki kell szabadulni a fellógatott kalitkánkból. Innentől a játék folyamatosan megtanít minden dologra, amit majd tudnunk kell. Ezt elég ötletesen teszi. Ezek a kék lények elraboltak néhány, pontosan 5 szép leányzót, akiket utunk közben ki kell szabadítani. Ha ez sikerült, felruháznak minket különféle képességekkel, például repüléssel és ütéssel (erre nem nagyon lesz szükségünk). Persze több képességet is adnak, csak nem mondom el mindet. Minden pálya után az Álmok Mezejére kerülünk vissza és mehetünk tovább egy másikra. Apropó, ha már a pályáknál tartunk fontos említést tennem arra a gyönyörű grafikára és a változatos helyszínekre. Nagyon tetszett, hogy a játék szinte mindig tud valami újat mutatni. Mindig pontokat, ún. Electoonokat kell szereznünk. Ezeket érdemes gyűjtögetni, hisz bizonyos mennyiségenként új karakterskineket és bónusz pályákat nyithatunk meg. Ezekről a megnyitható részekről annyit kell tudni, hogy rendszerint egy riadt piros grillsütőt (szerintem az akart lenni) kell kergetni, ha túl lassú vagy kezdheted elölről. Ezek nagyon mókásak és kihívást is tartogatnak.

 

ray1.jpg


A játékot akár 4-en is játszhatjuk együtt, ami növeli az élvezeti értéket. Ilyenkor, ha meghalunk akkor felfújódunk és a társunk egy ütéssel visszahozhat minket. A co-op módban csak az a gond van amit nem értek, hogy a társunk nem kapja meg a pálya teljesítése után a neki járó gamerpontot, vagy trófeát. Ha már a negatívumoknál tartunk, akkor gyorsan túl szeretnék esni a részen, mert ez egy szuper játék. Nem tetszett, hogy a megszerzett képességek használatát nem kell soha sem halmozni. Nincs olyan pálya, hol mind az ötöt egyszerre kell bevetni és szerintem az ellenségekből is lehetett volna több fajta. Na végre túl vagyunk ezen a kellemetlen részen és zenghetek újra ódákat a játékról.

 

ray.jpg

 

Amikor belevágtam a Rayman: Origins-be azt hittem, hogy 2-3 órás játékidővel fog rendelkezni de megbizonyosodtam róla, hogy nem. Ha minden pályát és skin-t megnyitunk, akkor biztosan megvan 6-7 óra is. Ez egy ilyen játéknál nagyon hosszú. Már túlszárnyalta a Battlefield 3 és a Modern Warfare 3 kampány idejét. Amikor már azt hittem vége, akkor még 5 világ (mindegyikben kb. 6 pálya van) nyílt meg és nem volt az a „ jajjnemármegint30pályaafenébedeunommár érzésem. De a játék így is képes mindig újat mutatni. A grafikája meg egyszerűen lenyűgöző. Nem kell ide egy külön összegző bekezdés, hisz ugyanazt mondanám el: ez a játék csodálatos! Minden korosztálynak ajánlom, főleg ha van 10 éven aluli is a családban. Szerintem nyugodt szívvel adhatok neki ennyi pontot.

 

Pozitív:

+ szép grafika     + változatos

+ igazi Rayman hangulat  + aranyos karakterek és zenék

Negatív:

- a társunk nem kap gamerpontot    - kevés ellenfél

93%                                                                                                                                                                                  Armax

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

a

(a, 2012.01.01 11:49)

megmeg a 9. sor vege onnan h mi az h

f

(djd, 2012.01.01 11:46)

omfg nem tom mi a faszt csinaltam de 10 sortol van a lenyeg tobbit ne nezd ja es az estel helyett estetek

armax

(cvhuj, 2012.01.01 10:57)

mi az h hátha észreveszem magam kivagy te? és elárulom nem én csicskáztam az oldalt én megkérdeztem h hogy lehet az h ez 93,az meg 58 erre egybol nekem estél úhh de a gamestar is azt mondja ugy h mi is. abbol áll az oldal u valamelyikőtötök olvassa a gamestart megnézi azt ooo a gamestar is szarozzaa akkor mi is. ugy h tök felesleges mi az h hátha észreveszem magam kivagy te? és elárulom nem én csicskáztam az oldalt én megkérdeztem h hogy lehet az h ez 93,az meg 58 erre egybol nekem estél úhh de a gamestar is azt mondja ugy h mi is. abbol áll az oldal u valamelyikőtötök olvassa a gamestart megnézi azt ooo a gamestar is szarozzaa akkor mi is. ugy h tök felesleges megyek normális oldalra... ui.: és amugy szerintem tök felesleges ez az oldal mindenki otherworldon nézi v gamekapocs stb....

Armax

(Armax, 2012.01.01 01:13)

Természetesen nem onnan copy-zzuk, csak szóltam, hátha észreveszed magad, hogy csak nálad ilyen jó a játék és semmelyik oldalnak se tetszik. Úgyhogy nem bennünk van a baj. Ezért nem kell csicskázni az oldalt.

cvhuj

(cvhuj, 2012.01.01 00:12)

És akkor mivan ha a gamestar azt irta??? gondolom ha már megcsináltátok ezt az oldalt (kb. 25000. - ként) feltételeztem hogy egy kicsit is különbözik a többitől de ha ennyi az oldal : copy - paste akkor sorry

cvhuj

(Armax, 2011.12.31 23:37)

Én is egyetértek az előttem szólóval. Bárhol nézed a The Run mindenhol 50-70 ponton mozog. A gamestar-ban például 67-et kapott(szerintem ez sok ezért adtam annyit.). Ha a gamestarnál maradunk a rayman origins 91-et kapott. Tehát nem maradunk el messze. A raymant saját kategóriájában belül és a run is a saját kategóriájában belül értékeltem. Úgy látszik te nem értesz a játékteszteléshez. Egy ügyességi játékot nem lehet egy autós játékhoz hasonlítani. A Dance Central-t sem hasonlítottuk a Battlefield 3-hoz.

Válasz.

(Bocitej, 2011.12.31 22:45)

Szia cvhuj. Nem akarok veled veszekedni, de attól mert a Need For Speed egy nagy cím, azért még nem biztos, hogy tökéletes. Mellesleg, ha jól meg nézet 50-70 pont között ingadozik a játék. A Rayman meg egy teljesen jó és élvezetes játék, de mert 2D-s nem biztos, hogy a legrosszabb game, sőt nagyon jó.

cvhuj

(-,-", 2011.12.31 21:15)

ez 93 a the run meg 58 ???