Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Portal teszt

2012.03.23

 Portal

 

Sziasztok Bocitej vagyok és most a Portal nevű játékot fogom letesztelni. A játék Xbox 360-ra az Orange Box nevezetű kiadásban kapott helyet ( a Half-Life 2 és a Team Fortress 2 mellet ). A Valve adta ki és egyben fejlesztette a játékot.

 A játék kezdetekor egy üvegfallal körül vett szobában találjuk magunkat. Mikor felkelünk egy női „robot” hang szólít meg minket, majd közli velünk, hogy ha megcsináljuk a 19 feladvány, megkapjuk a „ tortát”, s ekkor kezdetét veszi a móka.

 Mint említettem a játékban 19 pályát kell teljesíteni, ami nagyon, de nagyon kevés. A játékot én kevesebb, mint 2 óra alatt vittem végig. Közbe játszik még az is, hogy a feladatok nagyon egyszerűek, de ne rohanjunk ennyire előre.

 A feladatokat egy portál fegyver alkalmazásával kell véghezvinni. Ezzel a portál fegyverrel a nevéből adódóan két különböző polaritású, avagy színű portált tudunk lőni a falra, padlóra és egyéb helyekre. A két portál két színnel van elkülönítve ( kék és sárga ). A portálok ügyes alkalmazásával könnyedén teljesíthetjük a feladatokat.

A fejlesztők ügyesen kicsikartak minden egyes feladat típust, amit a portál fegyverrel teljesíteni lehet, bár így is csak 2 óráig foglalja le a játékost. Akik végig vitték a kampányt és van kedvük egy újabb neki futásnak, azoknak találták ki a challenge módot, ami a pályákat úgy nehezíti, hogy a játékos kevesebb portál lőhet, kevesebb ideje van és stb. Sajnos multiplayer nincs a játékban.

 Ejtenék pár szót a grafikáról is. A játék a Source motort használja és meg kell, hogy mondjam nagyon szép és kidolgozott. Mellesleg nekem nagyon tetszik ez a sivár kinézett, mivel nagyon kevés szín van a játékban. Most jöjjön az összegzés.

 

Sajnos a játék nagyon, de nagyon rövid és még a játékmódokból sincs nagy választék. A könnyedsége miatt a feladatok is nagyon átláthatóak. Nekem ezek ellenére is nagyon tetszik a játék és sajnálom, hogy csak ennyit hoztak ki belőle, de a magas pontszámot akkor is megérdemli.

 

80 %

Bocitej