Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ninja Blade

2011.10.20

 

Ninja Blade

 

Na sziasztok. Előre szólók ez nem egy nagyobb hangvételű teszt, egyébként is csak azért tesztelem, mert ajándékba kaptam a GoW 3-hoz. Először nem igazán csigázott fel, de végül egészen rákaptam az ízére (pedig sosem voltam nagy ninja fanatikus).

Történetileg szerintem megállja a helyét, semmi eget rengető, de jó. Az a lényeg, hogy egy fura vírus ütötte fel a fejét Afrikában, amitől az élőlények (emberek is) mutánssá változnak. Majd persze mit is találnának ki az emberek, igen dobjunk rájuk atomot. És persze mint mindig, most sem hozza a várt hatást, szépen elterjed a vírus az egész világon. Itt jövünk mi a képbe, a Szuper Titkos Ninja Egységünkkel. Megpróbáljuk visszaszorítani a vírus terjedését Tokyo-ban. Aztán lesz még itt mágikus kard, fiát karddal molesztáló apa (nem félreérteni), meg minden mi szem-szájnak ingere.

A játékmenet elég színesre sikeredet. Egyrészről ott a sima üsd vágd (jó, néha kell ugrálni is), másfelől meg a reflex gyakorlatokkal teletűzdelt videóbetétek. Először az elsőre térnék ki. Ez nem nagyon különbözik a többi hasonló játéktól. Van alap támadás,egy lassabb de erősebb, és ezekkel lehet trükközni, mindenféle combot bevetni. Kardunk is lesz több, mindegyiknek van speckó felhasználási módja (kicsit kár, hogy mindegyiket rögtön az elején megkapjuk, szerintem ezt butaság volt így megoldani). Van még Ninjutsunk, ebből is több félénk lesz (van tűz elszívós, robbanós, stb.). Lehetőségünk lesz ezeket fejleszteni, plusz kinézetünket is alakíthatjuk valamelyest. Na de nézzük az izgalmasabb részét a játéknak. Igazából az az első pár percben lejön, hogy itt AKÁRMI (nagyon nagy betűkkel) megtörténhet. Például egyszer a levegőben motoroztam végig buszokon, hogy végül a lángoló motort bele rúgjam egy óriás kukac szájába. Elképesztő, hihetetlen dolgok történnek. A reflex gyakorlatok is jól sikerültek, nem egyszer meglepett a gép.

Ellenfélből egész sokféle van. De az igazi nyalánkságok a főellenfeleknél akadnak. A legtöbbnél majdnem leestem a székről amikor megláttam. Például amikor egy hatalmas patkánnyá alakult professzoron (nem biztos hogy prof.), egy csaj lovagolt akinek az egyik karja helyett 3 kígyó volt. Iszonyú beteg, akinek az agyából ez kipattant nem is találgatok mit csinált előtte.

Nehézségi szintek jók lettek, eléggé megizzaztja az embert a vége felé. Főleg, hogy vannak élet töltő „spray”-ek, de kevés akad belőlük, és keményen kell majd tartalékolni. A vége felé rá fog szorulni rendesen az ember, ezért megéri az elején minél többet tartalékolni.

A grafikát sok helyen dicsérték, én nem estem tőle hanyatt. Nem rossz, de sok elnagyolt dolog van benne. A hangok jók, zenéket nem igazén vettem észre (de lehet azért, mert nincs benne üresjárat)

De beszéljünk a játék legnagyobb hibájáról, ami csak akkor hiba, ha annak tekintjük, a mentésről. Ugyanis ebben a játékban csak a pályák végén lehet menteni, ami nem is lenne baj, ha nem lenne a legrövidebb pálya is háromnegyed óra minimum. Pályán belül vannak kisebb checkpointok, de ha kikapcsolod a játékot, ezek eltűnnek. Más nagyobb hibával nem találkoztam.

Egy fura dolog van még, hogy néha a játék főellenfeleknél máshogy történek a dolgok. Például a kígyós csajjal küzdök, majd ő felugrik egy szinttel feljebb és lövöldözni kezd rám, majd sajnos elhaláloztam. Majd újrakezdem és a harc második részét teljesen kihagyta. De ez nem egyszer történt meg. Nem tudom mire véljem, lehet hogy ez szándékos, nem tudom.

 

Összegzés: Ez egy izgalmas, adrenalin dús játék, tele hihetetlen dolgokkal. Plusz mivel Xbox-on kevés ilyen típusú játék akad, nincsenek olyanok mint PS3-on a God of War sorozat, a műfaj kedvelőinek érdemes kipróbálni és mindenki másnak is.

 

7/10

Gykrizsi

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.