Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mass Effect 3 teszt

2012.03.15

Mass Effect 3

Túl sokan vannak nem bírunk velük!!! Áttörték a keleti kaput!!! Azonnali erősítésre van szükségünk!!! Basszus,már a a keleti szárnyban vannak!!! Hagyják az erősítést csak vigyenek ki minket in....SIGNAL LOST...

Én nagyon vártam a Mass Effect 3-mat. A 2. rész nekem kimaradt .de a 3. rész egyik bája ,hogy nem nagyon kell tudnod szinte semmit az előző részekről. Persze azért nem árt ha játszottál velük ,de nem katasztrófa ha kimaradtak. Kezdeném a singleplayerrel. A singleplayer egyszerűen lebilincselő. A Bioware egy olyan sci-fi világot dobott össze nekünk amivel nemhogy a legtöbb játék ,de még a legtöbb film sem tud versenyre kelni.

mass-effect-3-3.png

A történet az ,hogy Reaper barátaink elérkezettnek látják az időt egy jó kis aratásra. Ez rögtön az első 5 percben bekövetkezik és mint túlélők elhagyjuk a földet ,hogy felmentő sereget toborozzunk. De a Citadel-be érve a tanács közli velünk ,hogy van elég problémájuk (mivel a Reaper-ek nem csak a Földet támadják) úgyhogy nem tudnak segíteni. Innentől kezdve nekünk kell majd fajoknak segíteni és ezzel rábírni őket arra ,hogy segédkezzenek nekünk.
 
 
Karakterünket mi készíthetjük ,de persze van default Shephard is szóval nem muszáj neked karaktert csinálni. 3féle mód közül tudunk választani ezek a Story mód ahol inkább a történet a fontos és elég könnyűek a harcok, Action mód ahol a harcon van a hangsúly és a gép alkotja a párbeszédeket és az  RPG mód ahol a harcok se könnyűek és válaszolgathatsz is. Ezután kasztot kell választani amik a következők: Adept, Soldier, Engineer, Infiltrator, Sentinel és Vanguard. Ezután be lehet állítani különböző dolgokat pl: kit vesztettünk el a korábbi legénységből. Ezután kezdődhet a móka. Minden kasztnak eltérő képességeik vannak. Ezek valóban elég eltérőek és többek között ez is növeli az újrajátszhatósági faktort. Ezen kívül az is növeli ,hogy néha bizony elég nehéz döntéseket elé állít minket a játék és higgyétek el ,hogy mindegyiket érdemes kipróbálni. A játékban testre szabhatjuk páncélunkat és fejleszthetjük fegyvereinket is. Rengeteg tartalom van a single-ben mint pl: a privát terminálodra érkező levelek vagy a dolgok amik a legénység szívét nyomják. Sajnos a játékhoz nincs magyar felirat úgyhogy ez gondot jelenthet az angolul nem tudóknak bár van egy olyan játékmód mikor te csak harcolsz és a gép válaszol helyetted.

mass-effect--3-.jpg

A grafika pedig lehengerlő, én például csak ámuldoztam mikor megláttam a hatalmas Reaper-öket amik olyan érzést keltettek mintha semmi nem állíthatná meg őket. A közelebbi dolgoknál pedig átlagos ,de azok is részletesek. A Normandy is bővült pár dologgal: például a War Map-pal ahol láthatjuk eddig mekkora hadsereg mellőzi egyéb dolgait ,hogy segítsen nekünk. Továbbá lemehetünk az Armory-ba ahol is fejleszthetjük fegyvereinket, testre szabhatjuk páncélunkat vagy akár vásárolhatunk is.

mass-effect-3.png

Most pedig legvégül ,de nem utolsó sorban ismertetem a Mass Effect 3 multiplayerét mert olyan is van ám neki. A játék csak coop multit támogat ,de higgyétek el ez is bőven elég. Ez gyakorlatilag egy survival mód megtűzdelve néhány apróbb küldetéssel mint pl: öld meg ezt, hackeld meg azt. A multira is érvényesek a kasztok csakhogy itt minden kaszton belül van négy fajta karakter amelyeknek fejenként 3-3 képesség jut. Ezeket a karaktereket úgy szerezhetjük meg ha különféle csomagokat veszünk, ezekből 3 fajta van: Recruit pack = 5000 credit, Veteran pack = 20000 credit, és van a Spectre pack = 60000 credit. Ezekből kapunk új karaktereket, fegyvereket és dolgokat a „puskáinkra”. Ezeket a csomagokat Ms pontért is meglehet vásárolni aminek szerintem semmi értelme. Akkor pont ,hogy a kihívás veszik el ,de a kihívással együtt a sikerélmény is mert mikor kapsz egy rohadt jó fegyvert vagy karaktert tudod ,hogy arra te nyomorgattad össze a crediteket. Eleve 6 pályán játszhattok 3 -féle ellenséggel ezek a Geth-ek, Reaper-ök, és a Cerberus. Van Bronze, Silver és Gold fokozat.

mass-effect-3.pn.png

 
 
Végül is szerintem ez a játék szinte tökéletes. Azért csak szinte mert ebben a játékban is vannak bugok és hát ugye mint tudjuk ,hogy nincs tökéletes játék. A játék maga elég hosszú én például 22 óra alatt vittem végig úgy ,hogy messze nem csináltam meg minden mellékküldetést. Szerintem ez az a játék amit 2012-ben mindenkinek ki kellene próbálnia. Aztán elő a rakétákkal és hulljon a mocskos Reaper. 
 
Senti                                                                                                                                                                          95%
 
 
 
A teszt favicce pedig:
A többszörös gyilkossággal vádolt személyt villamosszékbe ültetik.
-Van utolsó kívánsága?-kérdezi az őr.
-Igen, fogja meg a kezem.
 

A mappában található képek előnézete Mass Effect