Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Halo: Wars teszt

2012.02.04

 

Helló mindenki, én Senti vagyok és most a Halo Wars-ról írnék nektek.  Ez egy Halo világában játszódó stratégiai játék.

 

wars-3.jpg

A történet a következő: Az 5 éves Harvest-ért vívott háború után Cutter kapitány érdekes viselkedést tapasztal a Covenant háza táján. Forge őrmester pedig felfedez egy hegybe ásott építményt amit a Szövetség foggal körömmel véd. Ennél többet nem mondhatok mert spoilernek számítana. Meg kell mondjam az irányítástól el vagyok ájulva. 100%-ig irányítható az egész játék. A singleplayer küldetések nagyon tetszettek mert tényleg mindig változatosak voltak és nem utolsó sorban megdobtak pár G-vel is. Tudnotok kell ,hogy ez a játék is használja a stratégiai játékokra jellemző „ kő,papír,olló” módszert vagyis ,hogy a légi egység üti a tankot ,a tank üti a légelhárító egységet és a légelhárító egység a légi egységet. Persze nem csak ezek az egységek vannak van pl: járműelhárító,gyalogságelhárító és minden ami kell. Az átvezetőmozik minősége tripla A-s. Egyszerűen kiváló nem tudok és nem is akarok róluk rosszat mondani. A kampány során továbbá többször segédkezni fognak nekünk a Spartan-ok és Forge őrmester is és még a Spirit of Fire „szolgáltatásait” is igénybe vehetjük. És itt sem maradnak ki a fejlesztések. Ráadásul magyar felirat is van hozzá.

 

 

wars.jpg

Most jöjjön a Multiplayer. A multiplayerben 2 játékmód található: a normál vagyis a sima verd szét az ellenséget opció amit lehet 1Vs1, 2Vs2, 3Vs3,és a deathmatch ahol minden fejlesztés megvan rengeteg pénzel indulsz viszont ,hogy minél több egységet tudj csinálni annál több bázist kell elfoglalnod. Ezt csak 1 Vs 1, és 2 Vs 2-ben lehet játszani. A multiplayer-ben 6 hős közül választhatunk. 3 emberi és 3 Covenant hős van. Persze harcolhat ember ember ellen és covenant covenant ellen . Az emberi hősöknél ők maguk nem jelennek meg személyesen ellentétben a Covenant hősökkel. Van Cutter kapitány aki tudja használni a MAC lövedéket ami az erősebb egységek ellen nagyon hatásos és a bázisa rögtön 5 építkezési hellyel indul. Különleges egysége: ODST. A következő Forge őrmester. Ő szőnyegbombázást tud kérni egy területre ami sok egység esetén elég sokat segít főleg gyalogság ellen. Raktárai rögtön 2-es szintűek lesznek amint felépülnek. Különleges egysége: Grizzly Tank. A harmadik hős Anders professzor. Neki kevesebbe kerülnek bizonyos fejlesztések. Ő kriobombát tud ledobatni ami ideglenesen lefagyasztja az ellent. Különleges egysége:Hawk. Most jönnek a Covenant hősök. Nekik nincsenek bónuszaik viszont a hősök személyesen küzdenek a Szövetség dicsőségéért. Az negyedik hős tehát Arbiter. Ő nagyon jó gyalogos egységek ellen ,de a gyalogságelhárítók elég hamar elkenik a száját. Különleges egysége:öngyilkos grunt. Az ötödik hős Brute Chiftean. Járművek ellen perfecto sebzést tud bevinni ,de a gyalogságelhárítók őt is elég hamar átküldik a másvilágra. Különleges egysége:Brute. A hatodik hős a Profet of Regret. Épületek ellen nagyon jó. Ellene viszont nem nagyon tudok mit ajánlani esetleg másik hőst. Különleges egysége:Elite gárdista. A pályákon vannak teleportok kisebb utánpótlás csomagok és egyéb ilyen könnyítő/nehezítő körülmények. Ezekkel a saját malmunkra is hajthatjuk a vizet.

 

Összességében ez egy remek játék egész jó grafikával és kiváló irányítással. A multi barátokkal remek szórakozás és van egy coop mód is ahol a kampányt játszhatjuk ketten. Az én értékelésem:

90%                                                                                                                                                                            Senti

 

 

A teszt favicce pedig:

-Mit kell adni a hasmenéses orrszarvúnak?

-????

-Utat.

 

Még több Halo:

Halo: Reach teszt (Armax)

Halo: Combat Evolved Anniversary teszt (Armax)