Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Guitar Hero: Warriors of Rock teszt

2011.12.28

 

 

Sziasztok! Nagy szünet után újra jelentkezem. Nagy örömömre, a Guitar Hero legújabb részét egy egész Band pakkal tesztelhettem le, és szerencsére volt is kivel kitölteni a dobos és az énekes helyét.

Nem hiszem hogy akad olyas valaki, aki nem ismerné ezt a műanyag gitáros sorozatot, de azért ismertetném az alapokat. A gitárnál talán a legkomplikáltabb a dolog, mivel a képernyőn leúszó színes gömbök kilövéséhez egyszerre kell nyomnunk a megfelelő szint, plusz a pengetőt. Van még a gitáron egy visszhangosító, ami szerintem igen pöpecül működik. A dobról nem sokat lehet beszélni, amikor kell megütjük a megfelelő színű „tányért”, esetenként még a lábdobot is használni kell. A mikrofonnál választhatjuk, hogy a szöveget is, vagy csak a hangmagasságot vegye figyelembe. Összességében szerintem mindegyik jól működik, megteszi a kellő hatást.

Én a játékot teljesen újoncként kezdtem el (a tesóm is, ő volt a dobos), és meglepően gyorsan belejöttünk. Szó se róla, nem könnyű, de easy módban pár nap alatt szinte minden számot teljesíteni lehet, pár apró hibával. Sőt az se nagy baj ha bénák vagyunk, mert például, amikor múltkor hárman alakítottunk egy együttest, feküdtünk a nevetéstől.

A játékban választhatunk a Quest mód, az egyszerű játék, itt mindent részletesen beállíthatunk, vagy a parti játék között, ami csak egyszerűen bedob egy tetszőleges számot. Lehet még az elején gyakorolni is, sőt akár még saját zenészt is kreálhatunk. A Quest mód egész poénosra sikeredet. Adott nyolc gitáros, aki ha elég jól teljesít, akkor átalakulnak valami borzalmas kreatúrává. Céljuk pedig az, hogy megállítsák a hatalmas metál szörnyet. Minden énekesnél van egy bizonyos mennyiségű csillag, melyet meg kell szerezni. Ha meg van akkor kapunk egy nehéz számot melyet teljesítenünk kell. Van még egy Rush-2112 Challenge, ami annyiban tér el ezektől, hogy a számokat szünet nélkül kell teljesítenünk egyszerre.

A számok szerintem felemások, de úgy átlagban egész jók. A számok teljes listáját ezen a linken megtekinthetitek, http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_songs_in_Guitar_Hero:_Warriors_of_Rock .

Összességében szerintem a játék jól megállja a helyét, nem a széria legerősebb tagja, de mindenképp élvezetes. A Quest érdekes lett evvel a kis változatossággal. A Band Pack-ot is ajánlom, akinek van kivel játszania, és érdekli is őket a dolog.

 

85%

Gykrizsi

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.