Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gears of War

2011.09.09

 Gears of War

 

Láncfűrésszel hentelni élvezett

 

Nekem ez a kedvenc játékom, de próbálok nem elvontan értékelni. Anno ezért a játékért szeretem volna Xbox-ot. Majd ajándékba kaptam hozzá és szerelem volt első látásra. Sokan bántják, hogy ez csak egy szürke csőjáték, közepes sztorival. Most megpróbálom mindenki tudtára adni, hogy ez tévedés. Kezdjünk is hozzá a teszthez.

 

A játék elején automatikusan nem jelenik meg egy intro sem (csak ha hagyjuk állni a menübe). Sajnos a játék tényleg minden információ nélkül indul. Egy börtönben kezdünk, ahol börtön éveinkből már négyet eltöltöttünk, de most sáska támadás érte, ezért régi barátunk, Dominic Santiago (mi a híres Marcus Fenix vagyunk) a segítségünkre siet. Később a Delta osztag tagjaként, majd vezéreként végezzük dolgunkat. Kitérnék kicsit ellenfeleinkre, a sáskákra. Több fajtájuk van mint a here (sima katona), sniper (ezek külsejükben nem, fegyverzetükben különböznek), és mondjuk a bersekerek (nagy vak állatok) és még sorolhatnám. Egytől-egyig gusztustalan, undorító lények. Öröm őket leölni.

 

A játékmenetre térnék ki. Az irányítás nagyon jó, könnyen tanulható. A fedezék rendszer szinte mindig jól működik, vannak kisebb hibák. Könnyedén ugrálhatunk fedezékről fedezékre. Küldhetünk golyózáport ellenfeleinkre úgy, hogy csak a fegyver csövét dugjuk ki. Sokat lehet trükközni. Van egy „aktív újratöltés” funkció is a játékban, ami annyit jelent, hogy újratöltésnél el kell találni egy bizonyos pontot (így gyorsabb lesz, vagy akár nagyobb sebzést is biztosíthat). Lehet lánc fűrészelni is az ellenfeleket, nagyon látványosan fröcsög a vér a képernyőre (csak sajnos vannak kisebb hibák, pl.: ez ellenfélt elkapta a fűrész, de ő kimozdul, látványosan kettévágjuk a levegőt, miközben megállás nélkül ömlik belőle a vér). Ha már a fegyvernél járunk elmondom a játékban nincs sok fegyver, viszont változatosak. Van a Lancer ( láncfűrészes gépfegyver), Hammerburst (sáskák fegyvere), két pisztoly, sniper, shotgun, rakétavető és a Hajnal Pöröly (sajnos ezt irányítani ritkán van esélyünk).

 

A játékban van egy kocsis rész, ami szerintem elég rövid, de nem is baj, mert szerintem nehéz, nem is túl jó (pl.: ha a kis denevér szerű Kryllek egyszer elkapnak, alig lehet lerázni őket), plusz komplikált az irányítás ha egyedül játszik az ember. De jót tesz a változatosságnak. Szavatosság. A játék kb.: 6-7 óra (egyedül még hosszabb, plusz nem is a legnehezebben). Szerintem ez bőven elfogatható a mai játékoknál. A teljes kampányt végig lehet vinni másodmagunkkal ( a 2. player Dom-ot irányítja)

 

A multi bevallom nekem nem nagyon jött be. Van egy „TDM” (Warzone), területszerző, stb.. Standart fegyverekkel kezdünk, majd a pályán szedegetünk össze újat. Nem rossz, játszottam egy kicsit, de nekem nem jött be (persze ez egyéni megítélés, a multi persze nagyon jó annak aki szereti az ilyen stilusut ).

 

A grafika szép. A szürkés stílusa megy a játék hangulatához. Ez a hangokról is elmondható.

 

Összegezve az egészet szerintem ez nem szürke, a történet jó (van pár poén is). Az irányítás fantasztikus (beleértve a fedezékrendszert). Nehézség jól be van lőve, elég kihívást nyújt nagy szinten. A co-op utánozhatatlan. És azt szeretném hozzáfűzni azoknak akik szerint ez egy szürke csőjáték, hogy végig kell játszani, bele kell élni magunkat a sáskák elleni küzdelembe. Ezzel zárnám a tesztet.

 

8,5/10

 

Gykrizsi

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.