Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Forza Motorsport 4 teszt

2012.01.03

 Forza Motorsport 4

 

Sziasztok olvasók. A szép szilveszter után. A Forza 4 teszttel nyitom az új évet. A Forza 4-et a Turn 10 fejlesztette és el kell mondanom, hogy nagyon jó munkát végzett. Mivel a Forza 4 nem sokat újult, de mégis nagyon jó lett. De, hogy miért lett olyan jó, az a teszt végére kiderül.

A játékban van karrier mód, szabad játék és csomó más funkció. Elsőként a karrier módot szeretném bemutatni. A játék elején pár kocsi közül kiválasztatjuk a nekünk legszimpatikusabbat. Az autókról még azt is elmondanám, hogy nagyon sok van belőlük. A gyenge Fiatoktól a legfeltuningoltabb BMW-kig vásárolhatunk vagy nyerhetünk kocsikat. Én személy szerint kicsit bosszantom magamat, hogy az NFS The Run felvásárolta a Porsche jogokat, mivel így a Forza 4-be csak 1 Porsche kap helyet, egy tuning márka névvel. Ha kiválasztottuk a nekünk legszinpatikusabb autót máris indulhat a verseny.

A játékmódok között is több fajta van, az első a világtúra. A világtúra egy olyan játékmód amelyben az egész világot barangoljuk be pl. a TopGear pályától a leghosszabb hegyes japán útig. A versenyek külön fajta kategóriákra vannak osztva. Ha megcsinálunk egy ilyen kategóriát pénz jutalmakat kaphatunk. Ez addig megy, ameddig nem csináljuk meg az összes kategóriát. A kategóriákban folyamatosan nő a versenyek száma, pl. első kategóriában 6 verseny, a 3. kategóriában pedig 12 verseny. Ha végig vittük a világtúrát jöhet az eseménylista. Az abból áll, hogy tetszés szerint kiválaszthatunk versenyeket, és ha megcsináljuk őket, kapunk a világtúráshoz hasonlóan pénzt és tapasztalatot.

A karrier módban vásárolhatsz a kapott pénz összegből autókat. A járgányokat tuningolhatjuk különféle dologgal. A legjobb motortól a legjobban tapadó gumikig. A kocsiba vehetünk más fajta ülést vagy klasszabb lökhárítót. Az autókat le is festhetjük vagy akár különféle matricákat illeszthetünk rá. Ha nem elég nekünk a sima matrica és festés, külön fajta dizájnt is rakhatunk rá.

Ha kitapasztaltuk a Karrier módot jöhet a szabad játék. A szabad játék csak annyival különbözik, hogy bármilyen autó és pályát kiválaszthatsz, és már versenyezhetsz is. Ez végül is nagyon jó, mert ha valaki csak leakar játszani egy versenyt, az nem fog csinálni egy karriert, választani kocsit, meghallgatni az útmutatót és stb.

Ha végeztünk az első két játékmóddal jöhet a közösség menü pont, ahol online versenyben vehetünk részt, aukciós házban barangolhatunk vagy akár klubbot alapíthatunk. Először az online játékmódra kerítenék sort. Az internetes játék nekem személy szerint nem nagyon jön be, mivel elkezdtem egy versenyt és az első 10 másodpercben kilökött egy nem normális, eszeveszettül vezető gyerek, és kereshettem egy másik versenyt mert így biztos volt a kudarc. Ez persze nem a játék hibája, hanem a béna játékosoké. Az aukciós ház szerintem nagyon ötletes egy ember föltölt egy autót, akkor a többi játékos licitálhat rá. A harmadik lehetőség a klub alapítás. Ez csak annyi, hogy alapíthatsz vagy be is léphetsz egy autós klubba és néha még egy klub a klub ellen versenyt is szervezhetsz. A fönt nem említett negyedik opció a kirakat. Ide a játékban készített videókat és fényképeket lehet feltölteni vagy akár saját készítésű matricákat és dizájnokat is.

Akinek van kinect-je kap két jó dolgot is: az első a kinect-tel való versenyzés, a második pedig az autó vista. Az utóbbit lehet controllerrel is játszani, de azért kinecttel szerintem élvezetesebb. Az autó vista arról szól, hogy kiválasztasz egy autót és egy garázsban körbe járod, bele ülsz és néhány érdekesebb információt a játék elmond neked pl. a gumik nagyságát, tapadását, kipufogók használatát, alkalmasságát és stb. Ezek persze csak úgy vannak, de nem nagyon dob a játék hangulatán.

Van a játékban még profil menü is ahol a játékban szerzet jelvényeket és címeket rakhatjuk be, és a elért szinteket, a megszerzett vagyont és az éppen beállított autót.

Szót ejtenék a grafikáról is. Nekem személy szerint nagyon tetszik, az autók egyszerűen káprázatosak mintha élethűek lennének. A táj is elég szép persze, de azon még lehetett volna egy kicsit javítani. Az verseny persze most is csak nappal és hajnal játszódik. Nincs sajnos eső meg este rendezett verseny. Ezt én kicsit bánom mert könnyedén meglehetett volna oldani

Ha már mindenről szó eset, jöjjön az értékelés. A Forza 4 egy fantasztikus játék. Szép grafika, hosszú és élvezhető játékmenet. Sok a játékmód, van kirakat és aukciós ház és stb. De nem volt a játékban forradalmi újítás. Nem azt mondom, hogy kell változtatni, mert ez a játék így is tökéletes, az időjárást leszámítva. Ez a játék így mindent összevéve is.......

92%

Bocitej