Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dirt 3

2011.09.11

 Dirt3

Mostanában csak három nagy autós cím közismert a játékiparban, ezek a Need for speed, Forza motorsport és az egyetlen rallys a Dirt. Most a Codemasters legújabb autós játékát, a Dirt3-mat fogom tesztelni.

 

dirt.jpg

 

 

A játék indítása után egy egész ötletes menü fogad minket. Több menüpont van például a singleplayer, multiplayer és a játéklényege amiről a cikk szólni fog, a Dirt tour. A Dirt tourban egy-egy szezont egy-egy piramis jelöl, amikre ha rányomunk akkor az alakzat kinyílik és feltárja mind a négy, háromszög alakú oldalát, amiken a különböző versenyek nevei szerepelnek. A játékban van rendes verseny, időmérő és egy újdonság: a Gymkhana.

A játék ennek a módnak az igen csak hosszúra sikerült tutorilaljával kezdődik. A Gymkhanaban másfél percünk van minél több pontot szerezni oszlopok körüli drifteléssel, dobozok elütésével és ugratással. Amikor kiválasztottuk az autónkat akkor elkezd a játék (elég sokat) tölteni és eközben bemutatja azt az autót amit választottunk. A játékban nagyon tetszett az új motor, amitől Kenyában a homokban az autónk eléggé beporosodik, Norvégiában a nagy hóban ráfagy egy kis jég és hó és ha belsőnézetben vezetünk és belemegyünk egy nagy tócsába akkor egy pillanatra nem látunk semmit a szélvédőre csapódó víztől, mindezt gyönyörű grafikával képes megjeleníteni. A hangok is nagyon passzolnak hiszen minden virtuális autóhoz felvették az eredeti megfelelőjének a motorhangját, így ezt a játék nagyon hitelesen adja vissza. Ha már a hitelességnél tartunk akkor azért arról muszáj, hogy szót ejtsünk, hogy nagyon sokat veszít a játék a hitelességén azzal, hogy minden futamban 5-ször visszatekerhetjük az időt például egy rosszul bevett kanyarban.

 

dirt3.jpg

 

Amúgy a játék nagyon egyszerű. A versenyek után pontokat kapsz amikkel újabb versenyeket és autókat nyithatunk meg. Ami viszont ebben nem tetszett az az, hogy ezek az autók semmivel sem erősebbek a már meglévőeknél csupán mégtöbb már-már idegesítően sok reklám van rajtuk. Nehéz volt döntenem a játék pontszámáról hiszen nagyon szép a grafikája és az új engine által nagyon törhető az autónk ( ami sajnos az első két nehézségi fokozatban semmit sem változtat az autó menetdinamikáján, de nehezen viszont majdnem minden ütközésben leesik a gumi a kerekünkről.), viszont nem nagyon realisztikus a az idő visszatekerhetősége miatt, továbbá nagyon sokat tölt és mindig megkell nézni a pályáknak(amikből egyébként nagyon sok van) introját. Mindent együttvéve a játék nagyon jó lett, és a Gymkhana nagyon sokat dob rajta.

 

8,5/10                                                                                                                             Armax

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.