Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dead Space teszt

2012.03.29

 Itt Temple, ügyeletes főmérnök. Történik valami az Ishimurán és a kolónián. A barátaink és kollégáink egyszerűen megőrültek!!! Folyamatosan halnak meg az emberek és ami még ennél is rosszabb ,hogy haláluk után visszajöttek ,hogy......megöljenek minket. De vannak ennél nagyobb problémáim is mivel a hajó pályája süllyed. Valószínűleg valahonnan szivárog az üzemanyag. Megpróbálom megjavítani. Temple kilép...

dead.jpg

Én sose voltam a horror játékok híve ,de egy napon elszántam magam és megvettem a Dead Space-t. Először is kihangsúlyoznám ,hogy ez a játék erős idegzetű embereknek készült nem csak a látvány ,de az atmoszféra miatt is. Amikor beleveted magad a sötétségbe pedig tudod ,hogy van ott valami. A történet a következő: A 25. században járunk mikorra a Föld kifogyott az energia készletekből és az embereknek bolygókat kell feldarabolni hatalmas hajókkal. A USG Ishimura is egy ilyen hajó amit egy valóságos „aranybányához” rendeltek ki mivel a bolygó nagyon sok fontos fémet tartalmaz. Igen ám ,de ezen a bolygón találnak a egyház szemében igen fontos Jelölőoszlop-nak nevezett dolgot. Ez először a kolónia lakóit őrjíti meg akik vagy egymás vagy saját életüket oltják ki. Ez később feljut az Ishimurára ahol ennek következtében 2 kezemen meg tudnám számolni hányan maradtak élve a hajón (egyenlőre). Aztán jövünk mi mint Isaac Klark egy kis 5 tagú szerelőcsapat tagjaként. Már az első másodpercekben gyanús az ügy mivel az Ishimura vak sötét. Ezután aggodalmunkat fokozza az ,hogy senki sem válaszol a hívásainkra sőt egyik társunk megjegyzi : az ember azt gondolná ,hogy abból a több ezer emberből csak felkapja valaki a telefont. Persze higgadt társaink megmagyarázzák ,hogy biztos tönkrement a rádió antenna. Ezután valamiféle gravitációs vonzás beszív minket a Dokkba és szinte teljesen tropára vágja a hajónkat. Ezután az is gyanús ,hogy egy lélek nincs se a dokkban se a közelben lévő metró állomáson. Lényeg ami lényeg hamar rájövünk mi a szitu és innentől elkezdődik az öldöklés.

dead.jpg

 
Ebben a játékban soha nem fejre hanem mindig végtagokra kell célozni ,hogy az aktuális bestia kimúljon. Menteni falra szerelt számítógépeknél tudunk, vásárolni és eladni a Boltban tudunk (itt jegyezném meg ,hogy a játékhoz van magyar felirat), és a Munkapadnál tudjuk növelni fegyvereink skilljeit  persze utóbbinak ára van jelen esetben az úgynevezett energia gócok amiket lehet találni itt ott ,de akár a Boltban is vehetünk. Van egy térképünk amit én ugyan nem sokszor használtam ,de el tudom képzelni ,hogy valakinek segítségére lehet, van egy irányjelző vonal és van egy inventorynk is miben a férőhelyet új páncélok vásárlásával növelhetjük. Lőszerrel érdemes takarékoskodni!!! Az EA olyan valóságossá tette a környezetet amennyire csak lehetett. Éppen ezért legyetek óvatosak a sötét hosszú folyosókkal mert bármelyik pillanatban jöhetnek a dögök. A legtöbb szörnynek más más gyenge pontja van mivel van pár förmedvény amelyek elég ,hogy is mondjam....biológiailag elég aránytalanok magyarul olyanok mintha most szarták volna ki őket.

dead.jpg

 
A játékban 12 fejezet van amik eltérő hosszúságúak ,de abban mindegyik megegyezik ,hogy képesek a frászt hozni rád ha épp olyan pillanatban kap el egy jó kedélyű „kolléga”. A játék többször is végigjátszható mivel ha végigvitted nem vesznek el a cuccaid. Sajnos a megmaradt dolgaidat csak ugyanazon a fokozaton használhatod amelyiken kivitted a játékot úgyhogy ezzel se lesz könnyebb a hardcore. Végezetül a 0 gravitációt említeném meg ami elég érdekes mivel ilyenkor mindegy mi a plafon és a padló mert ha normál felület akárhova ugorhatunk csizmánk segítségével ami segít szilárd talajt adni lábunknak.

dead.jpg

Összegzésben szerintem ez a játék csúcs. Néha ugyan kicsit idegesített amikor a hátam mögé ugrottak le a szörnyek ,de istenem ez legyen a legnagyobb gondunk. A hangulat rohadtul ott van és a látvány is messze nem elhanyagolható. De higgyétek el néha érdemes a hátatok mögé nézni mert ki tudhatja mi van ott?
 
 92%                                                                                                                                                                 Senti
 
 
 
A teszt favicce pedig:
-Hogy hívják a szénsavas uborkát?
-Traubi.