Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Crackdown teszt

2012.01.22

 

Ez egy igen régi, kb. az XBOX360 megjelenésével egy időben érkező játék. Sajna csak most jutottam hozzá, így jó nagy időkülönbséggel tudom letesztelni, de végül is jobb később, mint soha.

Ami először meglepetésként ért, hogy magyar nyelvű a játék. Nem csak felirat, magyarul beszél a csávó. Nekem ez irtóra tetszett.

A játék azon alapszik, hogy van a Békés nevezetű város. Azt egy Ügynökség nevű szervezet felügyeli. Egy ideig minden rendben is ment, míg be nem fészkelte magát három nagy bűnszervezet. A Los Muertos, a Volk és a Shai-gen. Ezeknek a fejeseit egyenként kell kivégeznünk, hogy békét teremtsünk Békés városban.

Főhősünk egy génmódosított szuper ügynök (több kinézet közül is választhatunk). Képességeink között ott van az atlétika (szuper ugrás), autóvezetés (gyorsabb autók, ügynökségi autók átváltoznak), nagyobb robbanás robbanószereknél, szuper erő, jobb tűzpontosság. Ezeket különböző módszerekkel növelhetjük. A két legizgalmasabb lehetőség az autóverseny és a háztető verseny. Mint két esetben az a dolgunk, hogy egy kijelölt szakaszon, bizonyos időn belül végigjussunk. Az útobinál annyi a csavar, hogy a háztetőkön kell végig ugrálnunk. Mire végig visszük a játékot, igazi Superman-ok leszünk.

A játék első pillantásra rövidnek és monotonak hat, de ez csak a látszat. Szám szerint 21 küldetés van, ami talán kevés. A történet sem túl komplikált. Mégis a helyszínek igen változatosak. Lesz dolgunk olaj fúró tornyon, felhőkarcolóban, egy hatalmas villában., stb. Az egyébként monoton küldetéseket a helyszínek és a folyamatos akció elég változatossá teszi. Ugyan az a helyzet, mint az Assassin's Creed egyben, csak itt jobb az egyensúly. Plusz tovább erősíti a helyzetet, hogy a játék rendelkezik online co-op-val.

Békés város jól néz ki. A három banda területei igazán változatosak. Ott a Los Muertos spanyol gettója. A Volk ipari területei. A Shai-gen modern, felhőkarcolókkal teletűzdelt, belvárosa. Szuper erőnknek hála , bármely háztetőre felugrálhatunk (kicsit ez is AC-és). A járművek és a fegyverek terén a játék nem túl változatos, de ez legyen a legnagyobb gond ( kicsit hiányoltam a motorokat).

A grafika nekem igen tetszett, a Borderlands-ot idézte fel bennem. A rajzolt kép nagyon megy a játék hangulatához.

Összegezve az egészet ez egy egyszerű szórakozást ígérő játék. Semmi komoly, csak lőj, ugorj, majd újra lőj szisztémán alapszik. Mindenképp megéri legalább egyszer végigjátszani, akinek bejön az ilyen egyszerű felállás.

 

Pozitívum

+egyszerű, élvezetes játékmenet +co-op

+hangulatos grafika

Negatívum

-rövid kampány

-kevés fegyver, jármű

 

80%

Gykrizsi