Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Call of Duty Black Ops újratesztelve

2011.11.11

 Call of Duty: Black Ops

 

! Hív a kötelesség !

 

Sziasztok, hogy miért tesztelem újra a Call of Duty Black Ops-ot. Hát azért mert sok rossz visszajelzést kaptam ez után a teszt után ezért úgy gondoltam újratesztelem. Ami nem azt jelenti, hogy most jól lehúzom mert a múltkoriban túl sok pontot adtam rá, hát nem. Ez csak egy újabb COD 7 teszt.

 

call_of_duty__black_ops_screen_004.jpg

 

Alap: A játék 2010-ben jelent meg a Treyarch műhelyéből. A játék a Hideg Háború csatáit akarja velünk megismertetni persze Call of Dutys-an. Ez nem is Modern nem is világháború ezért ezt egy újításnak tudhatjuk be.

 

Történet: A történetet megpróbálom minden tudásommal elmondani. A történet az , hogy egy kivallató szobában találjuk magunkat ahol újabbnál, újabb kérdéseket tesznek fel felénk. A kérdésekkel azt akarják kicsikarni belőlünk, hogy az átélt kalandok ( háborúk) segítségével megtudják hol van az a bizonyos hajó amelyen a főellenségünk ( vagy valami ilyesmi) rejtőzik.

 

call_of_duty__black_ops_screen_009.jpg

Kampány: A kampány mint mondtam nem a megszokott Call of Duty-s, hogy lövünk, megyünk, kapunk feladatokat és megyünk, lövünk. Nem, itt előbb említett vallató szobában kérdezgetnek és egy-két fontosabb pillanatnál egyszer csak a csatába csöppenünk. Persze egy kis átvezető után. Nekem ez személy szerint tetszett. Persze ha már CoD-ról beszélünk ebben is van egy kis lopakodós pálya, de azért semmi képen nem közelíti meg a CoD 4-es részt. A COD 7-ban volt először a nekem személy szerint nagyon kedvelt repülős küldetés ahol a Homefront-hoz hasonlóan az egészet mi irányíthatjuk. A kampányban vannak olyan részek ( egy pár) ahol a csata közben tök jó kis zene megy. A kampányban láthatunk új fajta fegyvereket mint pl.: a robbanó fejű nyíl puska, a penge kirepítő Ballistic Knife és stb. A játékban van néhány lassított jelenet amely nagyon klassz. A játék kampánya szerintem átment annak ellenére, hogy csak 5-6 órás a kampánya.

 

call-of-duty-black-ops-tunnel.jpg

 

Multi:A multija a CoD-nak fantasztikus és élvezetes. Van egy csomó fegyver egy csomó pálya és egy csomó játékmód. Az én kedvenc fegyvereim közé tartozik a Commando (M4-es) az AUG és a Galil. Persze ezeket én most minek sorolom fel, kérdezitek ti. Hát azért, hogy aki majd vagy gondolom már beszereztek azoknak elmondanám, hogy melyik fegyvereket próbáljátok ki. A multi részében van egy csomó változatos pálya( ez a kampányra is igaz) pl.: Atombomba város ( próba babák meg ilyesmik), kis városka, havas sífelvonós pálya és stb. A fegyvereket lehet kiegészítőkkel javítani, színezni és saját kép vagy szöveget (4-5 betűs szó) felilleszteni. A karakterünkre lehet perkeket és ruhákat rakni. Ezek közül a ruha az érdekes mert a Juggernaut ruha véd a bombák és a gránátok ellent a Sniper ruha meg elrejt az ellenfél radarjáról. Ezek közül 5 van. A multiban az új fajta játékmód az a Wager match amelyben külön fajta játékmódok is vannak pl.: Gun Game, One in the Chamber és stb. Ezek közül a One in the Chamber-t fogom bemutatni. Ebben a játékmódban az a lényeg, hogy van egy töltényünk ami elsőre ől. Érthetően az nyer aki több embert lőtt le. A Black Ops-ban van egy új dolog ami a régiekben nem volt, ez a CoD Point. Evvel tudsz fegyvereket, kiegészítőt és egyéb dolgokat vásárólni. Sokak szerint ez hülyeség szerintem meg nem olyan rossz ötlet ( legalább újít). Így mindent összevetve a multi szerintem nagyon jóra sikeredet.

 

cod.png

Zombi: A zombimódot azért hagytam a végére mert ezzel a játékmóddal csak a CoD 5 és a 7 rendelkezik. A lényeg csak annyi, hogy hullámokban törnek ránk a zombik és ha megölünk egy zombit kapunk pontokat amiből vehetünk ajtót ( hogy tovább tudjunk menni), fegyvert vagy dobozt( kisorsol egy fegyvert köztük a Lézer Fegyvert is). Pontot nem csak akkor kapunk ha megöljük hanem ha építjük az ajtókon lévő barikádokat vagy plusz pont ha Headshot-ot adunk. A zombiról sajnos már csak azt tudom elmondani, hogy van fegyver fejlesztő gép amibe, ha berakod a fegyvered, leszív 5000 pontot, de a fegyvered lézert tud lőni vagy egyéb fejlesztéseket kap. A zombimódnak soha nincs vége addig játszól ameddig meg nem halsz. Alapból 2 zombimód pálya van kinyitva. A zombi végül is nagyon klassz lett.

 

Összegzés:

A játék nagyon jó lett csak a mint majdnem minden CoD-ban ebben is csak az 5-6 óra kampány zavar amit szerintem evvel a játékmenettel azért kilehetett volna tölteni. A multi nagyon jó lett a zombi mód legalább egy kicsit kárpótol a kevés játékidőért. Nagyon jó lett és megéri megvenni. A végső ponttal azt kell, hogy mutassam, hogy hibáztam mivel az én szememben ez a legjobb Call of Duty.

 

Pozitív

+Zombi mód                                         +Jó multi

+Új játékmódok                                     +Élvezetes kampány....

 

Negatív

-... amely nagyon rövid                           -néhol csúnya grafika

 

95%

Bocitej