Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Borderlands

2011.11.20

 Borderlands

Sziasztok, sok nap után egy új teszt érkezett, amely a Borderlands-ot mutatja be. A játék egy sci-fi alapú FPS és RPG keveréke, hogy ebből mi fog kisülni, majd mindjárt megtudjátok.

 

images.jpg

Első lépések: A legelső teendőnk, hogy a négy karakter közül ,kiválasztjuk a nekünk legszimpatikusabbat , amiből 4 áll rendelkezésünkre ( Soldier, Berserker, Hunter és a Siren). Ezek közül én szerintem a Soldier volt a legklasszabb, de ez mellékes. A karakterekről azt kell tudni, hogy mindegyiknek megvan a saját ereje, képessége pl.: Mini gépágyú, sas madár ( ami sebez ) és stb. A karakterek nem határozzák meg a fegyver használatot, mivel a Hunter is tud rakéta vetőt használni, és a Soldier is tud Sniper-t alkalmazni. Ha kiválasztjuk a karakterünket (tudjuk színezni a ruháját ,ami szerintem jó dolog bár teljesen értelmetlen) és kezdődjék a játék.

 

images--3-.jpg

 

Karakterünk: A karakterünknek van táskája, amit a játék folyamán fejleszthetünk is, hogy több hely legyen benne. Van térkép meg küldetés kezelő menü is ami egy nagyon fontos követelmény egy RPG játékban, mint a Skill point-ok is. A skill point-ot kioszthatjuk magunkra vagy képességünkre, ami szerintem nagyon ötletes. Nekem nagyon tetszik, hogy nem 1-2 fegyvered lehet hanem akár négy fegyver is lehet nálad.

Játékmenet: A játékmenet egy tipikus RPG játék-hoz hasonló vannak küldetések amit elfogadsz, megcsinálsz és vissza mész elkérni az érte járó pénzt, TP és stb. Ezek a küldetések egy sandbox game-hez hasonlóan, egy világon helyezkednek el. A küldetések nagyon változatosak és klasszak. Van ahol gyűjtögetni kell , de van ahol meg kell ölni valamit vagy valakit. Mellesleg a játékmenetett nagyon feldobja az osztott képernyős és online co-op.

images--2-.jpg

Ellenfelek: Az ellenfelek szerintem nagyon szépek és kidolgozottak. Vannak kutya szerű lények, banditák és stb. Az ellenfelek ritkán olyanok mint akiknek leszívták volna a maradék agyukat, avagy nagyon hülyék. A banditák közül is van gyengébb-erősebb okosabb-butább. Van kicsi és nagy, izmos és gyenge. Ez szerintem nagyon ötletes, így legalább egy részen nem csak egy kinézetű ellenfél van, hanem több is.

 

Fegyverek: Fegyverből van egy csomó mivel van pisztoly, gépfegyver, shotgun és stb. Ezek közül is van, ami erősebb, de van valamelyiknek jobb a célzása és stb. Van amin van méreg, de van amin van mondjuk tűz sebzés is. Ezekből az ember kiválaszthatja a neki legjobban komponáló fegyvert és fegyverkészletet. Mivel nem csak 2 fegyvered lehet, hanem akár 4 is, de ezt már említettem.

 

letoltes.jpg

 

Pályák: A pályák szerintem nem nagyon változatosak bár egy világvége hangulatban ez nem is nagyon elvárt dolog. Vannak barlangok, arénák és egyéb puszta területek ( kivéve pár városkát ). Szerintem lehetett volna tényleg változatosak, de se baj túl lehet élni. Mellesleg a világ nagyon nagy, ezért szerencsére kapunk kocsit, amivel túl élhetjük a hosszú utazásokat.

 

images--1-.jpg

Grafika: A grafika szerintem nagyon ellett találva mivel nagyon passzol a rajzos kinézett és, ha közelről megnézi az ember nagyon ki van dolgozva minden. Ez nekem nagyon tetszett, de mint minden ez a grafika sem tökéltes. Mivel ha bekapcsoljuk a játékot nagyon lassan tölti be a textúrákat, de utána minden szép és tökéletes.

 

 

 

Összegzés: Na a tesztnek vége nézzük mi jó és mi nem. Nagyon jó a karakter választás és tetszik, hogy mindegyiknek más az alap képessége. Jók a fegyverek meg az is, hogy sok van belőle. A játékmenet nagyon jó és az FPS és RPG keveréke is jól működik. Ellenfelek klasszak de elég buták sajnos. A grafika nagyon szép és remekül passzol a játékhoz. Szerintem ez a játék nagyon de nagyon jóra sikerült.

Pozitív:

+karakterek                      +co-op játékmenet

+grafika                           +fegyverek

Negatív

-pályák                            -intelligencia

-textúra betöltés

95%

Bocitej