Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Battlestations: Pacific teszt

2012.02.03

Battlestations : Pacific

 

Helló, Senti vagyok és most egy kevésbé ismert játékról a Battlestations:Pacific-ról írnék nektek. Először is ez egy MAGYAR játék és nem lett rossz.. Az Eidos Hungary adta ki 2009-ben. Mondhatjuk rá hogy egy második világháborús szimulátor stratégiai elemekkel ahol nem csak repülőket ,de hajókat és tengeralattjárókat is lehet irányítani.

A singleplayer kampány két részre osztható van amerikai és japán kampány. A küldetések valójában néha kicsit unalmasak szoktak lenni ,de azért vannak nagyon hangulatos küldetések is mint például mikor egy tengeralattjáróval kell millió darabra lőni egy védtelen konvojt és azután elrejtőzni az ellenséges hajók elől. A kampány során a küldetések jellege az hogy pusztíts el valamit, védj meg valamit vagy foglalj el valamit. De minden pályán vannak mellékküldetések amik néha elég érdekesek tudnak lenni mint pl: mikor a saját anyahajód kell elsüllyeszteni nehogy az ellenség kezére jusson. Azért azt is megemlíteném ,hogy nincs hiány küldetésekből. A hangulat mellett sem mehetek el mivel eszméletlen jó érzés mikor két bazi nagy romboló hajó elhalad egymás mellett és úgy ontják magukból az ólmot ,hogy a hajók közötti tér elsötétül. A rendszer a hajóknál ad egy kis segítséget mégpedig azt ,hogy megmutatja épp melyik részére célzol az ellenséges „bárkának”. Ha eltalálják a lőszerraktáradat az bizony berobban és lehet hogy tüzet is okoz a fedélzeten amit persze el lehet oltani ,de akkor is elég kellemetlen. A sérüléseket természetesen lehet javítani ami repülőknél annyit tesz ,hogy leszállsz és újra felszállsz. A játékban van egy térkép is az adott pályáról ahol küldözgetheted az egységeidet. Néha kicsit bénázik ,de alapvetően jól működik. És egyébként töménytelen mennyiségű irányítható egység van: a torpedónaszádtól egészen a kamikazéig.

Most jöjjön a Multiplayer. Ezt egyszerre nyolcan játszhatják. Az első játékmód az Escort ahol a számodra kijelölt célpontot kell megvédened vagy megsemmisítened. A második játékmód a Sige ahol egy bázist kell támadni/védeni. A harmadik játékmód a legnépszerűbb ez pedig nem más mint az Island Capture ahol egy kisebb nagyobb pályán kell szigeteket elfoglalni a győzelemért. A negyedik játékmód a Duel ahol ha jól tudom ketten kell egymás torkának esnetek. Az ötödik játékmód pedig a Competitive ahol minden játékos egy csapatban küzd vállt vállnak vetve a gép által irányított egységek ellen.

Összességében én mint nagy stratégia FAN nagyon szeretem ezt a játékot. Haverokkal online kiváló szórakozást tud nyújtani. Sajnos a beszerzése okozhat némi problémát ,de az elég tárhelyjel rendelkező játékosoknak nagyon tudom ajánlani ,hogy töltsék le marketplace-ről mert megéri. És talán közületek valakivel még majd tudok is játszani. Néhány küldetés kicsit unalmas ,de annyi baj legyen.

Az én értékelésem:83%

 

A teszt favicce pedig:

-Mért futva mos fogat a rendőr?

-????

-Hogy megelőzze a fogszuvasodást.