Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Assassin's Creed

2011.09.03

 Assassin's Creed

 

Az a játék aminél az apám annyit mondott :”Ennyi háztetőt még életemben nem láttam ezen a tévén

 

Előre leszögezem ebben a játékban vannak a világ legmonotonabb küldetései. De ilyen játékmenetnél ez lényegtelen. Az Ubisoft olyant alkotott amit nem lehet megismételni, csak nagyon nehezen

Sajnos a játéknak nincsen multiplayer szegmense, csak story mód. A története túl részletesen nem taglalnám, úgysem valami nagy dobás (saját megítélés). Lényegében egy Sci-fis történet, hogy egy Abstergo nevű cég Desmond Miles (egyik főhős) segítségével belelátnak a múltba, Altair emlékeibe. Ő a valódi főhős, akit 99% irányítani fogunk. Ennyit mondanék a sztoriról, akit érdekel úgyis lejátsza. Inkább a játékmenetre térnék ki részletesebben.

A bejárható terület nagy, nagyon-nagy, de csak idővel nyílik meg minden része. A játék Jeruzsálem, Damaszkusz és környékén játszódik. A városok igényesen vannak megalkotva. Minden város a saját kultúrájának megfelelően van berendezve épületekkel, emberekkel. Minden város három részből áll, egy szegény, közép és gazdag részből.Na és itt kezdődik a monotonitás. Minden városrészben teljesíteni kell hat küldetést, ami mindenhol szinte ugyan az, majd megölsz valakit, vissza a kezdőhelyre, beszélsz az assassinok fővezérével, majd kezdődik elölről újra és újra. Én imádtam a játékot de ez monoton. Egy ideig még elmegy, de a vége felé már elég frusztráló. De mindegy mert a készítők kitaláltak valami olyat ami elképesztő. Mindenen megkapaszkodik a főhősünk, kiálló kövön, ablak párkányon, bármin. Gyorsan át akarsz jutni a város másik felére, felugrasz a háztetőre és végig futsz rajta. Ilyent én eddig még nem láttam. Fegyverek terén a játék átlagos. Kard, kis kés, dobó kés és a Hidden Blade, ami egy kara erősített szerkezetből előugró penge. Új fegyvert bizonyos küldetések után kapsz. A harcrendszer sem túl kimagasló, lenne mit javítani. A grafika viszont talán a játék legerősebb része. Csodaszép. Felkapaszkodsz egy magas pontra és látni az egész várost. Valami elképesztő!!!

Írhatnék még rengeteget, de avval lelőném a poént, így nem teszem. Inkább jöjjön az összegzés.

  Összességében ez egy egyedi, új játék, de a küldetések monotonitása sokat ront az összképen, pedig egy ilyen játéknál, higgyétek el ez rengeteget ront a végső pontszámon. Viszont megéri végig vinni legalább egyszer.

 

7/10

 

Gykrizsi

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.