Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Assassin's Creed II

2011.09.03

 Assassin's Creed II

 

Új korszak, új főhős, új lap!!!

 

Az AC2 szinte mindent kijavított, amit az egy elrontott. Ez a küldetésekben látszódik meg leginkább. Nincs az a monotonitás mint az elődjénél, iszonyú nagy a hangulati változás.

Mivel sajnos az AC2 sem rendelkezik semmiféle multiplayer moduszal, ezért csak a story móddal tudok foglalkozni. Történetről is csak vázlatosan beszélek mert az egyhez képest ez is sokat fejlődőt szerintem. Sokkal összetettebb, változatosabb lett, ezért nem akarom lelőni a poénokat, ha valakit érdekelne.

Desmondal kezdünk (ő megmaradt a történetben), viszont Altair helyet (persze feltűnik még egyszer-egyszer) már, egy Ezio Auditore da Firenze nevű fiú rögös útját követhetjük végig az animusban. A kor is új lett. A keresztes háborút lecserélték a reneszánsz Itáliára. A történet, mint derült égből villámcsapás, rögtön onnan folytatódik ahol az egy befejeződőt. Desmondnak és barátainak menekülnie kell az Abstergo ügynökei elől. Majd megismerjük Eziot aki a reneszánsz Firenzében él, de egy „csapda” miatt elveszíti családja férfi tagjait. Majd úgy dönt bosszút áll. Az is kiderül, hogy Ezio az assassinok leszármazotta. Ezio barátunk bejárja Firenzét, Velencét és Itália egyéb kisebb városát. Plusz a Monteriggioni kastélyt ami (Super) Márió bácsikánk háza. Ez a játék központi része, pl.: itt nézhetjük meg minden gyűjthető tárgyunk menyiségét. Egyik ilyen például a Assassin Tombok-ban összeszedhető „érmék” , amiből hatot összegyűjtesz és megkapod Altair páncélját.

 

Most már a fő sztori küldetések mellé kapunk már mellék küldetések is. A küldetések igen változatosak, a fő küldetések közt talán nincs is két egyforma. Az irányítás maga egyszerű, gyorsan tanulható, mint az egyben. A harcrendszer is fejlődőt, már szinte hibátlan. Fegyverek közt megtalálható már a méreg, füstbomba, stb. . Viszont ebben a részben már mi magunk vehetünk fegyvereket, páncélt de még akár festményeket is, amik villánk falát fogják ékesíteni. A boltokat, amelyekből a cikkeket beszerezhetjük, mi fejleszthetjük, hogy bizonyos időn belül több pénz üsse markunkat. A bejárható terület még nagyobb lett mint az egyben. Viszont már nem kell órákig lovagolnunk, hogy eljussunk A-ból B-be, hála a reneszánsz taxiszolgálatnak. A grafika még szebb mint az egyben, csak dicsérni tudom.

 

Összességben csak annyit tudok mondani, le a kalappal, akik készítették nem kicsit értettek ahhoz amit csinálnak. Ritka a mai játékoknál, hogy annyi munkát szenteljenek annak, hogy tényleg valami maradandót alkossanak. Ebben szinte minden ott van ahol lennie kell. Csak azért nem max. pontot kap mert semmi sem tökéletes, ez sem.

 

9/10

 

Gykrizsi

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

3

(Armand, 2011.09.05 19:00)

ja semmi

Re: 3

(Gykrizsi, 2011.09.09 22:02)

Hasznos hozzászólás XD

2

(Armand, 2011.09.05 19:00)

jó kis cikk, de ezek a képek nem a kettőből vannak?