Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Alice: Madness Returns

2011.10.20

 Alice: Madness Returns

 

Történet:

Alice az első rész óta felnőtt, s bár már nem kell egy tébolydában élnie, továbbra is pszichológiai kezeléseken vesz részt. Az egyik kezelés nem éppen a tervek szerint sül el és valami nyugtalanítót hoz a felszínre Alice belső, békésnek hitt világában. Csodaország, s ezzel természetesen Alice elméje is veszélybe kerül. A kérdés, hogy a játékos képes lesz-e legyőzni az útjába kerülő akadályokat, és megmenteni Csodaországot és ezzel Alice-t magát.

Kampány:

A kampány szerintem eszméletlen jó lett kb. 20-25 órás játékmenettel kedveskedik nekünk a borzasztóan beteg világ. A kampány 6 Chapter-ból áll. Amelyek közül az egyik csak egy boss harc amit persze a játék kihúzott fél órára. A játék nagyon változatos. A két fő játékmenet a harc meg az ugrálós részek. A játékban van késsünk, bors szórónk ( nem hiszitek de tényleg) , játékló, teás kanna. Ezek közül mondjuk szerintem csak a kés sorolható a fegyverek közé. Az irányítás a játékban változó. Ezt azért mondom mert amikor elkezdjük a játékot az irányítás olyan nehéz, hogy azt gondolod magadban, hogy bárcsak ne kéne ugrálni a játékban. Hát ez a kérés 5 perc múlva elszáll a fejünkből mert nagyon gyorsan ellehet sajátítani az irányítást. A játék azért is változatos mert néhány pályán vannak 2D-s, hajós ( persze 2D-ben) és stb. A 2D-s részeket úgy kell elképzelni mint mondjuk valami Super Mario vagy a franc sem tudja mi.

A kampány szerintem nagyon élvezetes, klassz és horror elemekben minimális. Mivel horror a játékban egyenlő a semmivel, ami nagy baj mivel ez a játék az én tudatom szerint horror játéknak készült. Az a rossz, hogy ebben a játékban is az a baj mint a F.E.A.R 3-ban, hogy nem ijesztő. A kampányban van víz alatti, baba házas, kártya váras rész (persze a kártya szörnyeknek a várra) és stb. végül is a kampány fantasztikus és nagyon beteg lett. Gondolok én arra mint, hogy a játékban van tehén fejű teknős, kétlábú hal és stb. Ez szerintem beteg, beteg és beteg. Én ezeknél belegondoltam, hogy mit szívhattak azok akik ezt kitalálták, hogy egy késsel járkáló vak játékbabát kell megölnünk. A kampányban lehet még a fegyvereket fejleszteni is. A játékban még van egy úgynevezett hisztéria mód amit ha bekapcsolunk sokkal erősebbek és sebezhetetlenek leszünk. Többet a kampányról nem tudok mondani. Végül is hosszú lett és élvezetes szerintem egy kampánynak ilyennek kell lenni-e.

Grafika:

A grafika ránézésre csodálatos, de a látszat csal. Mivel a játék elég sok helyen kimondottan undorító. Én ezt nem értem. Az undorítót úgy értem, hogy mondjuk kiakarunk húzni valamit és elkezdi a levegőt a tárgy mellet húzni és mi elvileg a tárgyat húztuk ki. Ami szerintem lehetetlen, bár ebben a játékban minden megtörténik. De a játékban vannak undorító textúrák meg stb.

Multiplayer:

Sajnos ez a játékban nincsen de 20 órás kampány mellet ezt ellehet nézni neki.

Értékelés:

A kampány hosszú, tömör, élvezetes és furcsa (beteg) lett. Grafika néhány helyen ronda lett de mellesleg elég szép. Multi nincs de nem nagyon nagy baj. Nekem nagyon tetszett a játék, és ha nem lett volna benne néhány idegesítő dolog vagy ha kicsit ijesztőbb lett volna talán több pontot is kaphatott volna.

 

8.6/10

Bocitej

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

játék

(zsolnai, 2011.10.20 21:58)

wáhh:( ez a játék szó