Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kinect Star Wars teszt

2012.04.26

 

 

Kinect Star Wars. Bizonyos vagyok benne, szinte mindenki úgy várta magát a játékot, mint a Kinect játékok mindenható urát. Persze sokakat elrettentett egy-két videó, ahol azt figyelhettük meg, miképp ropja a Sötét Nagyúr. Derítsük ki, vajon tényleg kiemelkedik a többi cím közül, vagy csupán egy a sok közül.

 

Kezdjük a Jedi Destiny móddal, amely egy olyasfajta sztori mód kíván lenni. Maga a játék valahol a klón háborúkban játszódik, és hozza a Clone Wars sorozat minőségét. Ezt vizuális téren is értem, mivel a játék grafikája elégé hajaz a mese minőségére. Úgy összességében egész jó, bár van egy pár igen randa textúra. Viszont az űrhajós pályák közt voltak bitang szép robbanások. A zenék a játékban jók, bár ez elvárható egy Star Wars címtől. Na vissza a történethez. Itt is valamiféle Clone Wars minőséget kapunk. Semmi nagy, epic történet, de szerintem elmegy, főleg, hogy az eddigi Kinect címek közt nem igazán akadt történet orientált játék. Hosszban valahol három óra környékén van. Ezt most nem említeném kimondottan negatívumként, mivel jó pár nagy cím történet módusza is ilyen időmenyiségen belül van. Plusz, mivel igen változatos tud olykor lenni a játék, mint pl.: a repülős, ügyességi, vagy kardozós részek. Na ha már itt tartunk lássuk azt a kardozást. Nem mondom, hogy rossz, de azt sem, hogy jó. Ha az ember higgadtan játszik, akkor oké, de az ember végül úgy is össze-vissza csapkodni fog. És most szólok, senki ne képzelje, hogy minden idők legepicebb párbajait fogjuk vívni.

A Destiny módot evvel lezártuk, irány a következő. Van egy Dual mód, melyben ellenfeleket győzhetünk le. Ez annyiban hiányos, hogy kevés az ellenfél. Ezek a csaták abban merülnek ki, hogy védünk, védünk, védünk,vé....... majd csépelünk.. Nagyon ügyetlennek kell lenni, hogy veszítsünk. Irány a következő, Fogatverseny. Ez nagyon menő. Tartalmas, izgalmas, ez megéri a pénzét. Vagy húsz versenyző, hat pálya (melyek nagyon jól vannak megalkotva), és még verseny sorozatot is indíthatunk. Lehet ketten is játszani (mint minden módot), de nagyon nagy a helyigénye. Ezt az egész játékra (még egy játékos módban) elmondható. Még a nap fénymélysége is befolyásolhatja játékunk minőségét. Az irányítás változó, néha tökéletes, néha viszont eszeveszett őrjöngésbe kezd.

Újabb bekezdés (és egy nagy levegő), nézzük a táncos részt. Nem tudom mit mondjak. Nagy rajongó vagyok, tényleg nagy, de szerintem nem olyan rossz (ne, ne báncsattok). A zenék poénosak, és vicces Han Soloként táncolni. Lehet, hogy hullagyalázás, meg minden, de akkor is vicces. Szerintem ez hozzáállás kérdése. Tekinthetünk rá úgy, mint az egész Star Wars univerzum lejáratása, de tekinthetünk rá poénként is. De most komolyan, maga a tánc jól működik. Jó az érzékelés.

Aztán van még egy Rancorn-os őrület. Ennek a módnak semmi értelme, de el lehet vele szórakozni. Az irányítás meglepően összetett. Rohangálunk Mos Eisleyben, dobáljuk a rohamosztagosokat, szétverjük a házakat, szórakoztató. Vannak más szörnyek, pályák is, sőt még fejlődhetünk is.

Elértünk a végére, mindent módot lezártunk, az erő velünk van. Hogy megéri beszerezni a progit, az sok mindentől függ. Korban inkább a kisebbeknek ajánlom. Nagyon elvakult Star Wars rajongóknak semmikép (a táncos résznél az ereiket fogják felvágni). Szerintem aki rendelkezik Kinect-vel, valamennyire tisztában vannak a Star Wars univerummal, azoknak érdemes beszerezni. Mindenki meg fogja találni a neki szánt játékmódot.

 

70%

Gykrizsi