Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dance Central 2 teszt

2011.12.12

 Dance Central 2

 

A Dance Central a Kinect első számú táncolós játéka ami a minőségében meg is látszik. Azért a Dance Central 1 és 2 mellet van még a Just Dance 3 , Dance Evolution és egyéb táncolós játékok, de mind közül ez a legjobb (saját vélemény). A Dance Central sorozat persze nem rég jelent meg. Mivel a kinect-vel kb. egy időben dobták piacra, nagyon jól teljesített. Ezért kijött a Dance Central 2, amit ebben a tesztben értékelek.

d.c-2.jpg

Alap dolog tudni, hogy a Dance Central 2-t lehet ketten is játszani, ami azért elég nagy buli leginkább, ha az egyik vagy mindkettő játékos egy mozdulatot nem bír normálisan végrehajtani. Nem azt mondom hogy brutális nehéz de azért van benne kihívás. Táncosokból nincs sok, pontosan tizennégy. Ezek hét csapatban helyezkednek el. Vagyis szerintem meglehet találni a nekünk szimpatikusakat. Ezeknek a karaktereknek van utcai ruhája is a sima (csili-vili) mellett. Ezeknek egy részét küldetések teljesítésével nyithatunk meg. Ha kiválasztottuk a karakterünket kezdődhet a játék avagy a tánc.

Táncolás előtt mindenkinek ajánlom a Break it Down játékmódot amelyben a lépéseket lehet egyenként gyakorolni. Ha jó, tovább enged, ha rossz, akkor addig kell próbálgatnod a mozdulatot ameddig jó lesz, vagy addig, ameddig a játék annyira megunja, hogy tovább enged téged, hogy ne sírjon a szád, hogy nem sikerül megcsinálnod századjára. De, ha a játék tovább enged, úgy hogy nem tudtad megcsinálni a mozdulat sort, akkor egy ,,Xbox” szó kiejtésével vagy a jobb kezünk 45 szögben lévő elmozdításával vissza mehetünk az idegesítően nehéz mozdulat sorhoz. E játékmód a kezdő játékosoknak lévő kis gyakorlás, hogy élesben tökéletesen menjen a tánc.

A Break it Down játékmód után jön a sima Perfom it mód ahol választunk egy táncot ( amit előtte gyakoroltunk a Break It Down játékmóddal ), amit minden tudásunkkal megpróbáljuk a legjobban letáncolni. A táncot, ha befejeztük kapunk egy összesítést, hogy hány szuperül és jól megcsinált mozdulatunk volt a táncban. A játék mivel ketten is játszható, kaptunk egy Dance Battle játékmódot, ahol a két ,,táncos” méri meg tudását egy helyen, egy játékban és egy időben. A játékban még helyet kapott egy fitnesz mód is, amely értelmetlen mozdulatok sorozata, avagy fitnesz. Sőt még egy táblázatban azt is megmutatja, hány kalóriát égettünk el a tánc közben.

 

d.c.2.5.jpg

 

A játékban 44 zene szám kapott helyett, amik külön-külön típusú zenék, persze nem keringők meg ilyenek, hanem úgy mond mai slágerek. Van köztük Lady Gaga, Bruno Mars, David Guetta, stb.. Ezek a számok külön fajta nehézséggel táncolhatók el. Valami nagyon nehéz, de valamelyik elég egyszerű. A grafika szerintem nagyon szép, klassz ez a kicsit animációs kinézet, nekem bejön és szerintem nem én vagyok evvel egyedül. A grafikához azt is elmondanám, hogy fantasztikusak a színe és fények is.

id.c.2.2.jpg

A játék érzékelése rendben van. Vagyis a Kinect jól alkalmazkodik a játékhoz vagy a játék a Kinect-hez. Még ide írnám mellékesen, hogy a játékoz 260 MS pontért lehet letölteni új számokat, hogy ne legyen vége a táncnak.

A játék tesztelése véget ért jöjjön az értékelés. A játék nagyon élvezetes és el kell mondanom, hogy hibátlan. Szép a grafika, jó az érzékelés, és ketten játszani egyszerűen szuper élmény. Jók a zenék amelyek beletek rakva és jópofa a hozzájuk felépített tánc mozdulatok. A játék élvezetes,jó és tökéletes, de szerintem akkor sem érdemli meg a max. pontot. Mindenkinek aki szeret táncolni vegye meg, mert megéri.

     

 

Pozitív:

+zenék                +érzékelés

+tánc                   +grafika és a hangulat

 

Negatív:

-hát ez jó kérdés

 

95%

Bocitej