Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Trine 2

2012.03.11

 

 

Bevallom őszintén, sosem voltam a 2D platformerek nagy rajóngója. Sosem tudtam bővebb ideig élvezni társaságukat. Mindig hiányzott valami, talán az a plusz dimenzió. Na de mindegy is, mivel igazi gyöngyszemet fogok letesztelni, ami még az én szőrös szívemet is megmelengette.

Sajnálatos módon nem volt szerencsém a játék első felvonásához, igazából nem is ismertem. Mint derült égből villámcsapás, ért a meglepetés. De, hogy milyen is a játék, azt a teszt végére megtudhatjátok.

Most kivételesen a játék audiovizuális részével kezdeném. Ahogy beindítottam a programot, már is elvarázsolt. A zene egyszerűen mesés. Sejtelmes, lágy, és magával ragadó. Nem mondanám, hogy túl változatos dallamok csendülnének fel, de az a pár fantasztikus. A második dolog ami nem várt hatás volt, az a grafika gyönyörűsége. Nem tudok jó szót találni rá. Ahogy vegyíti a térbeli alakokat, szinte az az érzése az embernek, hogy egy 3D síkon mozog. A legszebb a víz megvalósítása volt a játékban, olyan, mint ha egy akváriumban lennénk.

A játék maga egyrészt ügyességi, másrészt logikai elemekből épül fel. Ügyességi részekben főleg Zoya-t, a rablót fogjuk bevetni. Ő a legakrobatikusabb a három karakter közül, kiket kedvünkre cserélgethetünk. A speciális csákánya segítségével hatalmas szakadékok felett tudunk átlengeni. Másik főhősünk Ponthius, a lovag, ki leginkább a harcokban fog jeleskedni, de erre még később visszatérek. A logikai részekben Amadeus, a varázsló jeleskedik. Levitációja segítségével könnyen tudunk tárgyakat a megfelelő helyre röptetni. Küldetéseink közt lesz a víz megfelelő helyre vezetése, levegőt csövekkel elvezetni, vagy például kapuk kinyitása eltérő módszerekkel.

A három karakternek köszönhetően hála a játék büszkélkedhet többjátékos, co-op élményekkel. Lehetőségünk lesz osztott képernyőn, és interneten egyaránt nyomulni. Igen élvezetes, amikor segítünk a társunknak átjutni a szakadékon, vagy például nyitva tartjuk a kaput, míg ő átugrál a csapóajtókon.

Rendelkezik a program még egy nagyon alap, de viszont igen hasznos skill fa rendszerrel. Ha a pályákon fellelhető gömbökből és ambróziákból összeszedünk ötvenet, kapunk egy skill pontot. Azokat beválthatjuk különböző képességekre, mint hogy Amadeus tudjon szörnyeket lebegtetni, vagy hogy Zoya-nak tüzes nyila legyen.

A játék története nagyon egyszerű. Igazából a régi, hagyományos, rossz a jó elleni harcokat írja le. Olyan, mint egy esti mese, amit az ember a három éves gyereknek olvas fel elalvás előtt. Lehet, hogy valakinek ez nem fog tetszeni, nekem személy szerint kimondottan bejött ez a gyermekes egyszerűsége.

Ellenségünk lesz a gonosz boszorkány, a sárkány, a förtelmes goblin király. A játék folyamán többször is ki kell küzdenünk a goblinok hadával. Vannak benne főbossok is, amik igazán nem mozgatták meg az agyamat. Nem rosszak, elfértek a játékban, de nem nagy durranások.

A játék közel 10 óra tömény szórakozást nyújt. Szép zenékkel és grafikával. Élvezetes játékmenettel. Változatos helyszínek (tengerpart, mágikus erdő, vagy a jeges hegycsúcsok). Gyűjthetünk még képeket és verseket is. Azt ajánlom mindenkinek, hogy a demót mindenképp próbáljátok ki, szerintem bőven megéri. Ez egy gyönyörű mese, melyben jó mélyen elmerülhetünk.

 

94%

Gykrizsi