Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tomb Raider előzetes

2012.01.10

 Tomb Raider

 

A történet mindenek szerint az, hogy a frissen diplomázó 21 éves Lara Croft, elveszett ereklyéket keres, de a hajón, ahol utazik, viharba került és a lány bele zuhan a vízbe. Lara mindentől távol, egy hajótemetőben, a parton találja magát. Fizikai és lelki kínzást kell elviselni, hogy túlélje a szigetet.

A játékmenet jóval eltér a többi Tomb Raider játéktól. Ebben nem csak kalandozás lesz, hanem a legfőbb feladatunk a túlélés. A játék elején nincs nálunk se fegyver, se étel,ital se valami használati tárgy. A játék nehezíteni foglya a harcot, ugrálós részeket és a puzzle -kat. A harcban ki lesz nyomva az automata célzás, nem lesz ugrás rásegítő és a logikai feladatokban használni kell az elemeket, vizet, tűzet, levegőt, földet.

Első ránézésre a játékos agyában ég Lara kinézete. Arcáról leolvasható a pánik, félelem és a kétségbeesés. A játék nagyon élethűre szeretné csinálni a játékot, ezen azt értem, hogy ha hideg a levegő, lehelete párás lesz, és ha füstöt érzékel el kezd köhögni. A játék nagyon érzelmes és szív szorongató lesz, pl. ha belénk szúródik egy tűhegyes fémtüske, Lara felordít, arcáról leolvashatjuk a fájdalmát és kétségbe esését.

A játék néha egy-két szívszorongató részt is bejátszik, pl. amikor nagyon erősen belénk nyilall a fájdalom, a fémtüske kihúzása után. Ezt az élményt a elhalkuló zaj és az erősen hallható szív dobogás teszi drámaibbá. 

A fönt említett elemek közül mindegyiket kombinálhatjuk. Ha eső van, a homokból sár lesz, és talán akkor már a sárt kell felhasználni a logikai feladványban.

A játék legnagyobb újítása a realisztikus sérülés. Ez azt jelenti, hogy Lara-n hosszú távon megmaradnak, bár lassan begyógyulnak a sebek. Ezt a folyamatot meggyorsíthatjuk pl. borogatás, gyógyfű és stb. segítségével. A táj leginkább dzsungeles lesz, ami tovább fokozza a félelmet.

Néhány hír azt sugallja, hogy sandbox lesz a játék. Én nagyon kíváncsi vagyok erre a lépésre, remélem így is lesz. Az Underworld közepes alkotás volt, viszont azt mondják, ez a rész magason felülszárnyalja. A grafika, a videót elnézve egész jónak ígérkezik . Én azt mondom, hogy a Tomb Raider-nek van esélye, mivel 2012 nem lesz nagyon gazdag játék ügyileg.

A fent leírtak alapján ez a játék szerintem nagyon jó lesz. Nem a megszokott Tomb Raider, hanem egy teljesen más stílus, hogy ez jó vagy rossz, majd kiderül. Én személy szerint nagyon várom.

Bocitej

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.