Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Syndicate előzetes

2012.01.06

 

Syndicate

 

Az 1993-ban megjelent Syndicate annak idején egy taktikai játék volt. Azonban most kivették a Bullfrog keze közül a fejlesztést és a Starbreeze fog egy újragondolt Syndicate-t a rajongók kezébe nyomni. Sokan nem tartják jó ötletnek a stílusváltást, viszont sokakat ez hoz izgalomba. Az „öreg rókák” már csak azért is megveszik, mert kíváncsiak mit hoznak ki belőle. A fiatalabb nemzedék pedig egy új FPS-nek fogja föl, ami lehet, hogy jó de lehet, hogy rossz jel az eladásokra nézve.

 

syx.jpg

 

Vessük bele magunkat a dolog sűrűjébe és ismerkedjünk meg a Syndicate világával. 2069-et írunk, amikor már nem a kormányok irányítják az országokat, hanem hatalmas méretű vállalatok. Ezek egymás ellen harcolnak a fogyasztókért és ha megszerezték őket, egy chipet ültetnek a fejükbe ami a viselkedésüket befolyásolja. Na de mit kapnak cserébe a lakosok? Megélhetést, biztonságos otthont, megfelelő egészségügyi és oktatási ellátást. Ezek a multinacionális cégek egy más ellen harcolnak ügynökök kiküldésével. Egy ilyen vállalat emberét, pontosabban az Eurocorp titkos ügynökét, Miles Cilót kell irányításunk alá vennünk. Milesben is van egy chip, aminek tudását (így lehet a képességeinket fejleszteni) úgy növelhetjük, ha más katonák fejéből kitépünk egy ugyanilyen kis szerkentyűt. A helyszín La Ballena lesz, egy lebegő város Ázsia felett.

 

sy.jpg

A DART 6 chippel a fejünkben nem lesz nehéz dolgunk (persze könnyű se), mivel a segítségével kapcsolatba léphetünk a minket körülvevő digitális környezettel. Ezalatt értem például a különböző computerek meghackelését és a falakon való átlátást is. Ennek használatához viszont adrenalinra lesz szükségünk amit sikeres feltörésekkel és missziók teljesítésével kaphatunk. Az ellenség koponyájában lévő chipet is megszállhatjuk így épp öngyilkosságra vagy átállásra kényszeríthetjük az egyik szerencsétlent. És akkor még a fegyver hackelésről és a gránátok deaktiválásáról nem is írtam.

 

 

yx.jpg

 

A fejlesztők, elmondásuk szerint nagyon törekednek az MI kiélezésére. Így nagyon okos és taktikus ellenfelekre számíthatunk. Lesznek ellenségeink az ügynökök, róluk már írtam és a lázadók. Ők mindenáron megakarják szüntetni a cégek uralkodását, de van valami, ami különleges bennük. Mivel nem értenek egyet a vállalatokkal, nincs a fejükben chip. Ebből kifolyólag nem használhatjuk rájuk a különleges képességeinket, amiket ezek ellen a szerkezetek ellen fejlesztettünk ki. A fegyverarzenál mérete sem csekélyes. Lesz itt minden: gépfegyver, pisztoly, ágyú, lángszóró és különlegesebbnél különlegesebb fegyverek. Hadd említsem például a Gauss Gun-t, amivel ha miután belőttük a célpontot, tarthatjuk a csövet bárhová, a golyó mindig célba fog találni.

                                                               

d.jpg

A kampány mellett ott lesz a négy fős coop móka lehetősége is, itt klasszikus Syndicate pályákon kell helyt állnunk. Persze itt szokás szerint helyet kapott a csapattársak felélesztésének lehetősége is. Nagyon várom már a játékot, szerintem valami olyan újdonságokat fog adni a játékosoknak, amit eddig még nem tapasztaltak. Rengeteg olyan dolgot írtam, amikkel nem találkoztam még játékban. Ne feledjük: február 24-e piros betűs nap a naptárban. Ilyenkor jelenik ugyanis meg az újragondolt Syndicate.


Armax