Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Spec Ops: The Line előzetes

2012.02.11

Spec Ops: The Line
 
A 2009 végén bejelentett Spec Ops: The Line idén tavasszal érkezik meg. A sok trailerből és képekből látszik, hogy nem egy megszokott játékmenetű alkotás lesz.

spec-ops-6.jpg

A The Line igen erős történeti szállal rendelkezik. Az Agorában megpróbáltam érthetően elmondani, miről szól, de írásban könnyebb. Dubai-ban hihetetlen erős homokviharok dúlnak, a leggazdagabb ország szépen lassan összeomlik. A legpusztítóbb elem nem más, mint a homok. Rengeteg homok. Az amerikaiak persze nem nézhetik végig ölbe tett kézzel szövetségesük összeomlását, így kiküldik a 33-as csapatot John Konrad parancsnokkal az élen, hogy evakuálják a lakosokat. Néhány napig minden rendben megy, szinte mindenkit sikeresen elküldtek amikor nagy homokvihart jósolnak. A parancsnokság azonnal visszarendeli a 33-asokat, de Konrad megtagadja az utasítást, és még egy csoportot próbál evakuálni. A homokvihar viszont elkapja őket és fél évig senki sem hall róluk.

spec-ops-15.jpg

6 hónappal vagyunk a történtek után, itt kapcsolódunk be a játékba. Az amcsik egy felderítőosztagot küldenek a helyszínre Martin Walker-rel az élen. Őt fogjuk irányítani. Két kísérlőnkkel: John Lugo-val, a mesterlövésszel és tolmáccsal, és Alphonso Adams-szel. Martin kötelességének érzi megmenteni John csapatát, hisz Afganisztánban John Konrad is megmentette az életét. Ezzel törleszthetné adósságát. Keresés közben csatába bonyolódunk az ottani fosztogatókkal, akik hulláról hullára járva keresnek valami használható, könnyen eladható cuccot. „Szerencsénkre” ezek „hobbiból” pont a 33-asokat keresik fel és vadásszák le.

spec-ops-18.jpg

A játék folyamán sokszor állunk majd (nehéz) döntések elébe. Van hogy választanunk kell, hogy egy vizet lopó civilt, vagy egy kegyetlen katonát lőjenek le a fosztogatók. Nagyon fejlett fedezékrendszerrel fog rendelkezni a játék. Ez nagyban fogja növelni a játékélményt.
A környezet is rombolható lesz egy kicsit, a katonák meg nagyon intelligensek lesznek. Létszámuktól függően különböző módszerekkel próbálnak eltenni láb alól. Például a fedezékeket használva bekerítenek minket, ami nagyon kellemetlen lehet a sok nyílt téren. Segítségünkre lesznek viszont segítőink, akiknek különböző egyszerű parancsokat adhatunk. Ezek között szerepel az, hogy hová és milyen bombákat lőjenek, és ellenséget is kijelölhetünk nekik, ezek után pedig csak a megjelölt fosztogatót fogják támadni. A lőszerrel viszont sokszor kell majd gazdálkodnunk. Nem lesz minden homokbuckán egy töltényekkel teli ládikó.
Összességében az egyik legjobban várt TPS játékom ebben az évben. Kíváncsi vagyok hányszor lesz lehetőségünk az ellenség nyakába robbantani pár tonna homokot, ami éppen a feje fölött lévő üvegfalú teremben van. Sok döntési lehetőségünk lesz, ezért egy nagyon jó játékra várok.

Armax

 

A mappában található képek előnézete Spec Ops