Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rainbow 6: Patriots előzetes

2012.01.16

Rainbow 6: Patriots
 
Mivel nem nagyon tudok mit hozzászólni ehhez a franchise-hoz, nem is húznám az időt, kezdjük el a Rainbow 6 sorozat legújabb leendő részével, a Patriots-cal.

j-rain.jpg

A történet szerint, hatalmas válság van a világ minden pontján és a politika ellen egyre több katonai szervezet verődik össze. Ezek a csoportok folyamatosan támadásokat szerveznek azok ellen gazdagok ellen, akiket a probléma forrásának tartanak. A legnagyobb ilyen szervezet a True Patriots. Vezetőjük Tredway, egy csomó Irakban és Afganisztánban szolgáló katonával a vállán. Annyit azért el kell róluk mondani, hogy nem rossz fiúk ők abban az értelemben, hogy ők csak hazájukat, Amerikát akarják jobbá tenni(de hát ezt nem ilyen módon kéne). És ha vannak gonoszak, akkor vannak jók is. Utóbbiakat képviseli a Team Rainbow nevezetű különleges alakulat. Ez az alakulat több osztagból áll. Mi az Echo osztag parancsnokával leszünk. Megvolt a történet, jöjjön a játékmenet.

game.jpg

Fontos tudni még, hogy ezek a bad boys-ok nem lesznek valami feltűnően öltözöttek. Nem lesz a homlokukra írva, hogy „A True Patriots tagja vagyok”. Közönséges ruhákban lesznek és ez teszi őket igazán veszélyessé. Sétálunk, sétálunk és egyszer csak egy civilruhás előkap egy gépfegyvert és elkezd lövöldözni. Ezen a helyzeten fog valamelyest segíteni a szkennerünk, ami jelzi ha valaki lőfegyvert rejteget. Sokszor vesszük át az irányítást terrorista és civil felett is. Ez utóbbi nagyon izgalmas lehet, mert úgy hallottam, lesz egy olyan pálya, amikor bomba van ránk kötözve és egy gombot tartunk nyomva. Ha elengedjük, felrobbanunk. Azt is érdemes megjegyezni, hogy sokszor kell döntéseket hoznunk, ez pedig növeli a játék újrajátszhatósági szintjét. Általában két bajtársunk is mellettünk lesz, akiknek parancsokat osztogathatunk (milyen bombát és hova dobjon, stb...). Erősen rombolható lesz a környezet és az ellenfelek is okosak lesznek, alkalmazkodnak a környezethez. Például ha egy betontömb ami mögött állnak már a végét járja, új fedezék után néznek. Ennyit a kampányról, jöjjön a multiplayer.
 
Szerintem ez a Patriots multija nagyot fog ütni. Ugyanis a lobby-t felváltja a HQ. Itt mozoghatunk, láthatjuk mások karakterét (mert igen, lesz karaktergenerálás), a kiválasztott pálya térképét bámulva tervet készíthetünk. Ha már mindent elvégeztünk, egy csapatszállító jármű jön el értünk és visz minket a csatatérre. Az utazás alatt sem tétlenkedünk, hisz ha van egy erős karakter a kocsiban, a másik játékos felkérheti vezérnek. Ilyenkor ha a többiek is beleegyeznek, a csapatvezető javasolt útvonalat jeleníthet meg a minimap-on, gyülekezési pontokat jelölhet ki, ahol gyorsan megbeszélhetik a teendőket. Vezetőként azt is láthatjuk, hogy a csapattársaink hol vannak és éppen merre néznek, így elég ütős terveket készíthetünk. Ha meghalunk (ez már a többiekre is igaz), választhatunk, hogy egy biztonságos helyen, vagy a társaink mellett respawn-oljunk.

terv.jpg

A Rainbow 6: Patriots 2013-ban nagyot fog ütni. Erős sztorival és annál is erősebb multival fog rendelkezni. Állítólag a helyszínek is változatosak lesznek. Harcolunk majd Salton Sea-nél és Pabble Beach-nél, de megfordulunk grúz kikötőben és a Bering-szorosban is. Természetesen New York sem maradhat ki. Mindent összevetve várom a játékot. És ti?
 
 
 
Armax