Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Prey 2 előzetes

2011.12.02

Prey 2


2006-ban jelent meg a Prey nevezetű FPS játék a játékosok nagy örömére, hiszen "csak" 12 évet kellett rá várniuk. Egy indiánnal voltunk, elraboltak az űrlények és innen kezdődött a játék, avagy az alienek írtása. Ez nagyon unalmasra sikeredett így a korábbi fejlesztőtől (2K Games) egy másik, RPG-re szakosodott fejlesztő brigád (Bethesda), hogy folytatja a játékot csak egy kicsit másképp...

prey.jpgA játék egy jövőbeli városban játszódik ahol az űrlényeket kell majd üldöznünk ebben a különleges környezetben, ahol a házak függőleges terjeszkednek, egyszóval egymásra építik őket. Mivel a Bethesda játékáról beszélünk természetesen nem egy lineáris játékról lesz szó. A Prey 2 hatalmas bejárható területtel rendelkezik majd . Kapunk egy vizuális szkennert, amivel bemérhetjük a lényeket. Ha zöld színben pompáznak, akkor információval szolgálhatnak nekünk. A sárgák semlegesek, korábbi cselekedeteinktől (erről majd pár sorral lejjebb) függően vagy megtámadnak, vagy nem. A pirosak értelemszerűen amint meglátnak támadnak, és végül vannak a kékek, akiket ha elkapunk vérdíjat kapunk érte. Feljebb említettem a döntéseink lehetőségét. Eldönthetjük, hogy az üldözött vadat kinyírjuk vagy futni hagyjuk szerencsétlent, ugyanígy tehetünk a civilekkel is, ugyanis ha őket rendszeresen cseszegetjük, akkor megutálnak, így a fent említett vizuális szkennerben sárgának látott lények nem kérdés, hogy nem fogják bírni a búránkat és megtámadnak. Egyébként a képességeinket is fejleszthetjük olyan Deus Ex: Human Revolution módon.

prey-2.jpg


A fegyverek még mindig futurisztikusak, de némelyiknek egészen különös hatásai is lesznek, például az antigravitációs gránát, amitől névből adódóan az ellenség elkezd lebegni a levegőben, ahol már nem nagyon fog tudni ellent állni a támadásunknak.

A Prey 2 egy nagyon jó játéknak ígérkezik de teljesen más fajta lesz mint elődje. Annyit tudunk még, hogy a 2K Games szerint 2012 márciusában fog a boltok polcaira kerülni.... állítólag. Hiszen mint tudjuk ennek a fejlesztő csapatnak nem megy jól a határidő betartás. Gondoljunk csak a Duke Nukem Forever-re erre 16, a Prey-re pedig 12 évet kellett várnunk. Lejjebb egy trailert is találtok.

Armax