Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Max Payne 3 előzetes

2011.12.03

Max Payne 3


Az előzetest egy kis játéktörténelemmel kezdeném el. 2001-ben jelent meg a Max Payne a Remedy Entertainment és 3D Realms jóvoltából. Ez ekkor a TPS játékok történelmében mérföldkőnek számított a maga filmszerű akciójeleneteivel és tragikus sztorijával. Ez azért is érdekes mert egy kis kölcségvetésű projekt volt de mára akkora cég dolgozik rajta mint a Rockstar Games. A történet röviden arról szól, hogy főhősünk, Max Payne elveszíti a családját és bosszút esküdik támadói ellen. Ezt most húzom tovább beszéljünk a 3. részről.

m.jpgA történet Brazíliában fog játszódni. Itt azt kell megjegyezni, hogy nagyon érdekes a Rockstar döntése, miszerint nem fogják feliratozni az idegennyelveket, így ugyanannyit értünk a rosszfiúk fejünkre zúdított átkairól, mint főhősünk, Payne. De szerzünk majd helyi barátokat, akik vállalják a tolmácsolást. Az elején le kell szögezni, hogy természetesen nem lesz sandbox játék a mi kis alanyunkból csak azért mert a Rockstar Games a kiadó. A tűzharcok sokkal fejlettebbek lesznek és az MI is hozza majd az elvárt formáját, a Rage nevű grafikus és az Euphoria fizikai motorról nem is beszélve, ami nagyon hitelesen fogja megjeleníteni például a főhősünk sebesüléseit. A játék egy új fedezékrendszerrel és fizikai modellel is ki fog egészülni. Emelett csodás hanghatások és nagyon fejlett törésmodell  biztosítja számunkra a remek játékélményt. Ugyanis nem mindegy, hogy egy fából készült szék, vagy egy acél ajtó mögé bújunk-e el. A beton fedezékek mögött sem időzhetünk sokat, hiszen azok is elmálanak egy idő után. Ahogy feljebb említettem a katonák is alkalmazkodnak a környezethez, bekerítenek minket és fedezékről fedezékre járnak. Visszatér a painkiller is, egyszóval elvetették a mostanában divatba jött "bevérzést", ami után visszatöltődik a HP-nk. Elsősegély dobozokat és más élet töltő cuccokat kell használnuk Max életben tartásához.

mx.jpg


Mivel a Max Payne hozta be és tette népszerűvé az idő lassítás lehetőségét a játékokban, természetesen ezt is megtalálhatjuk majd a következő részben. A Bulettime is visszatér,  amikor a kamera a töltényünket követi egészen az áldozat loccsanó fejéig. Egyszerre 3 fegyvert tarthatunk magunknál, de csak 2 féle típust. Lehet dupla pisztolyunk, vagy egy pisztolyunk egy gépfeygverünk vagy csak az utóbbi. A pályák zártak lesznek de változatosak. Irodákban, olajfinomítókban mozgó buszokból kilőve kell majd helyt állnunk. Az ellenség pedig tényleg úgy hal meg, ahogy eltaláltuk, vagyis nem lesz az, hogy beleeresztünk egy sorozatot a kobakjába aztán pedig a vérző hasát fájlalva távozik az örök harcmezőkre.

 

A May Payne 3 nagyon ígéretes darabnak tűnik, főleg, hogy a Rockstar műhelyéből érkezik, majd 2012. márciusában meglátjuk, hogy a fejlesztők mit tudnak ezekből az ígéretekből betertani és tényleg akkorát fog-e ütni ez a játék mint ahogyan bemutatták. Mindenesetre és nagyon várom már. És ti?

Armax