Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mass Effect 3 előzetes

2011.11.25

Mass Effect 3

(Előzetes)

Sziasztok! Mielőtt bárki is meglepődne, hogy jéé, egy Mass Effect 3 teszt! Elmondanám, hogy mostantól megnyílik az Előzetesek rovatunk, ahová a még nem megjelent játékokról fogunk mindent leírni. Az első ilyen a Mass Effect 3, amiről nagyon sok pletyka kering, keringett. Ezeket írnám most le összefoglalva. Na induljon a banzáj!

 

m.jpg

 

Először is az merült fel, hátha lesz többjátékos mód az új részben, ezt a BioWare először megcáfolta, aztán meg igazolta. Ezután teljesen „véletlenül” felkerült Xbox Live-ra, ahonnan letölthető volt egy ideig. Ebből már sokkal többet megtudtunk.

 

Kezdéskor 3 módot választhatunk. A első az Action Mode, ezt majd azok válasszák, akik nem szeretnének bizonyos esetekben nagy döntést hozni, ilyenkor majd a gép választ helyettünk, nekünk csak hátradőlve kell figyelnünk a videót, aztán jön a csata ami viszont nagyon meg fog izzasztani bennünket az Action Mode-ban.

Ennek ellenkezője, a második mód a Story Mode, itt könnyebb harcra és teljes döntési szabadságra várhatunk. A harmadik és egyben utolsó mód az RPG Mode, ebben döntenünk is kell, és az összecsapások is nehezebbek lesznek. Tovább fejlesztették a fedezékharcot, így már egy gomb megnyomásával ugrálhatunk betonoszlopok között.

 

A fejlesztők viszont többjátékos módot is szeretnének csempészni a játékba, de ez nagyon nehezen sikerült, hiszen nem tudták hogyan. Először azon gondolkodtak, mi lenne ha egy teljesen kooperatív játék lenne sok fontos szereplővel, de aztán elvetették, mert ez a történet rovására ment volna. Majd jött egy olyan ötlet, hogy bárki csatlakozhatna a nézők által megszavazott kinézetű Shepardhoz, egy szövetségesként, ám ezt sem találták jó ötletnek, kuka. Nagyon sok kísérletezgetés után arra jutottak, hogy egy, a sztoritól teljesen elválasztott kooperatív mód jelenti a megoldást. Itt lehetünk majd emberrel, turiánnal, asarival, vagy más szövetségessel, hogy aztán 1-3 barátunkkal együtt mentsük meg a galaxist. Ha társunk a földre kerül, még nem veszett semmi, hiszen feltámaszthatjuk, ő meg az életben maradási idejét egy gomb sorozatos nyomkodásával hosszabíthatja meg.

 

 

Az elfoglalt területeket meg kell majd védenünk a folyamatosan visszatérő teremtmények ellen. Ezt egy kis stratégiai játék becsempészésével éri el a BioWare, aminek a neve: Galaxy at War. A War Assests menüpontban állíthatjuk be, hogy ilyenkor a szövetségesek milyen építményeket, csapatokat  és fegyvereket biztosítsanak számunkra. A készenléti szintet a co-op missziók teljesítésével növelhetjük. Csata közben egy csík fogja mutatni nekünk, hogyan állunk. Értelemszerűen a piros vesztést, a sárga nem eldönthető szituációt, a zöld meg győzelmet jelent.

 

 

Armax