Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dishonored előzetes

2011.12.11

DishonoredSziasztok, most a Dishonoreddel bővítem az előzetesek felhozataláz. Ez egy újabb játék, ami a Bioshock-kal és a Deus Ex: Human Revolution-nel egyetemben az olyan játékosoknak kedvez, akik nem rohangálva és tudatlanul akarnak lőni, hanem lopakodva és odasunnyogva csendben leteríteni az ellenséget. Ha minden jól megy, akkor a játék 2012 végére megérkezik és ha belegondolunk abba, hogy már 2008 óta fejlesztik, akkor egy nagyon jó kis játék lehet belőle.
 

dish.jpg

                                        
A játék világa egy fura városban (még nincsen neve) játszódik, ugyanis itt 1 év 13 darab 28 napos hónapból áll. Erről a Mindenember egyházának a vezetője dönt és ezennel kezdetét veszi a Fúga ünnepe. Ez egy szörnyű ünnep. Az emberek bármi következmény nélkül fosztogathatnak, gyilkolhatnak és rongálhatnak. A város alap energiaforrása a bálnaolaj, amit (egyértelműen) bálnákból nyerhetnek ki. De ezek a bálnák nem olyan bálnák. Számtalan csápjaik és uszonyaik vannak, arról nem is beszélve, hogy sokkal nagyobbak a maiaknál. Igen de mivel ezek a város energiaforrásai, muszáj írtani őket. A baj az, hogy elkezdtek fogyni és elindult a civilizáció és a gazdaság összeomlása.

Egy kis földrajz óra: A szigetcsoport legészakibb földdarabát, Tyviát mindig vastag hótakaró borítja. Innen keletre található Morley ahol szint mindig esik az eső. Morleytől délebbre fekszik a közpönti sziget: Gristol. Itt hatalmas erdőket és legelőket talál az, aki arra jár. Ugyanitt jött létre a vezető hitvallás és itt épült fel Dunwall a politika és a gazdaság közpöntja. Ha ettől is délebbre utazunk eljutunk Serkonosra. A négy szigetet együtt Szigeteknek hívják(milyen bonyolult mi?). A játékban csak Dunwallban lehetünk, de a többi sziget is biztosan megnyílik majd előttünk DLC, esetleg egy második rész segítségével.
 

duda.jpg

                                                  
Hősünket, Corvot igazságtalanul vádolják gyilkossággal. Természetesen nem adja fel egy könnyen. Innentől az lesz a dolgunk, hogy felkeressük a hamis vádlókat és eltegyük őket láb alól. Ebben segítségünkre lesz majd egy szablya és egy számszeríj. A kaszabolástól egyre csak emelkedik az adrenalinszintünk és ha ez betelt, akkor emberfeletti erőre tehetünk szert egy rövid ideig. További kijutási lehetőség a túlerőből az, ha egy bálnaolajjal teli hordóba lövünk felrepítve az ellenséget a teremtőjükhöz. Még itt sem merül ki a fegyvertárunk, hisz Corvo egy másik világból származó álarcra is szert tett, ami mágikus képességekkel ruházza fel miközben FPS nézetben kaszaboljuk vele a gyíkokat. Például teleportálhatunk, megállíthatjuk az időt, élőlényeket szállhatunk meg sőt, még patkányokat is idézhetünk és segítségükkel jól megijesztjük a rosszfiúkat és még taktikai előnyre is szert tehetünk. Kapunk kis finomságokat is, mint például a pengéket kirepítő akna(ezt a patkányra is felszerelhetjük), széllökés amivel a felénk hajított gránátokat visszarepíthetjük oda ahonnan származik és még sok minden más. A lopakodást még a kulcslyukakon való leskelődés lehetősége is könnyíti.
 

tallboy.jpg

 

Amikor elkezdték a játékot, figyeltek arra, hogy ne csak az egyik játékstílusnak kedvezzen. Tetteinknek következményei lesznek, szóval nem ugyanaz lesz a felállás ha végigkaszaboljuk magunkat a pályán, minthogy ha ölés nélkül(igen erre is lehetőségünk nyílik) lopakodnánk végig a pályán. Ha kegyetlenek leszünk, akkor a vezetők hatalma megnő, ennek a polgárok nagyon nem fognak örülni, az pedig nekünk azért nem jó mert akkor mindig ránktámadnak. Az őrökről még annyit szólnék, hogy a fegyvertárukban van némi érdekesség, például a tallboy, ami egy pár hatalmas gólyaláb amivel az őrök nagyon gyorsan utolérhetnek bennünket és odafentről könnyebben észre vesznek.
 

A Dishonored egy olyan címnek ígérkezik, ami nagy kedvencünkké válhat majd egy év múlva.
 

Armax