Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Brothers in Arms: Forius 4 előzetes

2011.12.04

Brothers in Arms: Forius 4


Mivel mostanában nagyon kevés második világháborút feldolgozó nagy cím jelenik meg, (főleg azért mert a Battlefield és a Call of Duty is elpártolt az ilyen jellegű csatáktól) a Gearbox és az Ubisoft nekiállt elkészíteni a következő Brothers in Arms-szot. Az eredeti címe BiA: Savage 7 lett volna, de aztán a Forius 4-et választották.

bia2.jpg


Mivel az egész játékot kooperatív módra tervezték, először beszéljünk a négy választható karakterről. Az egyik közülük Crockett, a texasi cowboy aki gyerekkora óta nagyon jól bánik a revolverekkel. Egy amcsi őslakos, akit Chock-nak hívnak van egy géppisztolya de előszeretettel skalpolja a nácikat közelről tomahawkkal. Melléjük társul a hatalmas testméretű Montana akivel egy nagy gépágyúval lyuggathatjuk majd 2012. tavaszától Hitler segédjeit. Őket segíti az ír származású Stitch, aki felcser múltjával járul hozzá a fentiek életben maradásához, de azért, hogy nem maradjon védetlen, egy otthon barkácsolt sokkolót is adtak a kezébe. Természetesen mind a négy karakternek különböző fejleszthető skilljei lesznek, amiket szintlépéssel vehetünk meg és fejleszthetünk tovább. Például Montana medvecsapdákkal keserítheti meg a nácik még rövid ideig tartó életét, de ezekre majd még gránátokat is szerelhet. Az XP-ket, amiket fejlövésekkel és miniküldetések teljesítésével szerezhetünk, érdemes gyűjteni hisz szintlépéssel unlockolhatjuk karaktereink különböző fegyvereit.

bia.jpg


Egy zárt konferencián az ott lévő újságírók még egy missziót is láthattak a játékból. Onnan tudhatjuk, hogy a játék elején egy kikötőben kezdünk ahol lopakodva kell kiiktatni az őröket, majd kocsiba szállva kell egy náciktól zsongó sörsátorba hajtanunk. Itt találkozhatunk az első miniküldetéssel, ugyanis nyolc darab olajlámpa szétlövésével rögtön lángba boríthatjuk a sátrat. A játékban még az időlassítás lehetőségét is bevethetjük néha. Lesznek kisebb minibossok is mint például jetpackos Übersoldatok, akik rakétákkal próbálják a túlvilágra küldeni hőseinket, és egy nagytermetű gépágyús, ski nem csak hatalmas tűzerővel de pajzzsal is rendelkezik. Ennek bekerítésénél láthatóvá válik, hogy a játékot arra tervezték, hogy többen játszunk egymással. Lesz, hogy egy egyhelyből felszálló repülő és helikopter keveréket kell legyőznünk a gyengepontjának kifigyelésével, ami aztán nagy tűzgolyóként csapódik bele a városka óriáskerekébe. Így lesz a pájának durranós vége.


A leírtakból(mint általában) felkeltette a játék az érdeklődésem, főleg, hogy olyan mint a Saints Row sorozat. Nem lehet komolyan venni. Ehhez adjuk hozzá még a Unreal 3 engine-t és a játék kissé képregényszrű grafikáját. Persze a kiadók azt mondták, hogy a Forius 4 után, az eladásoktól függetlenül lesz egy új rész ami visszatér a komolyabb stílushoz.

Armax